Türkevini açan başpiskopos Elpidophoros: Türk Askeri Kıbrıs'tan çekilmeli | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Türkevini açan başpiskopos Elpidophoros: Türk Askeri Kıbrıs’tan çekilmeli

Türkevini açan başpiskopos Elpidophoros: Türk Askeri Kıbrıs’tan çekilmeli

Türkevini açan başpiskopos Elpidophoros: Türk Askeri Kıbrıs’tan çekilmeli dediği ortaya çıktı, Konuşma sonrasında Ak parti ve MHP henüz resmi bir açıklama yapmazken gözler Erdoğan’ çevrildi..

ERDOĞAN’IN NE DİYECEĞİ MERAK KONUSU OLDU.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gergin ilişkiler sürerken, yapılan açıklamalarla gerilim körükleniyor. Son olarak, geçen sene ABD’de açılan Türkevi açılışına katılan ABD Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidophoros, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki askeri varlığını derhal çekmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in de katıldığı, New York’ta düzenlenen Kıbrıs-Amerikan Örgütleri Federasyonu’nun programında konuşan Elpidophoros, “Kıbrıs’ın kurtuluşu ve birleşik, müreffeh bir Kıbrıs oluşturma hedefimize ulaşana kadar mücadelemizi asla bırakmayacağız” ifadesini kullandı. “Barış” için adada bulunan Türk askerlerinin varlığının “işgal” olduğunu iddia eden Elpidophoros, bunun acilen sonlandırılmasını talep etti. Başpiskopos, “Tek isteğimiz Kıbrıs’ta adalet ve barışın tesisi. Bu nedenle Türk ordusu, Kıbrıs Adası’nın yarısında sürdürdüğü işgali sonlandırmalı” ifadelerini kullandı.

Başpiskopos, “Bu neticeyi alana kadar çalışmalarımızı durdurmayacağız” dedi. 1967’de İstanbul, Bakırköy’de doğduğu belirtilen ve asıl adı Ioannis Lambriniadis olan Başpiskopos, daha önce de Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesinden endişe duyduğuna ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti.

ERDOĞAN’LA BİRLİKTE KURDELE KESTİ

Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos’un, geçen sene ABD’de açılan Türkevi açılış törenine katılması ve törende KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı fotoğraf karesinde yer alması, hem Atina’da hem de Yunan ve Kıbrıs Rum kamuoyunda rahatsızlığa neden olmuştu.

ELPİDOFOROS, ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Elpidoforos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkevi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ettiğini ifade etmişti.

Açıklamasında, “Her zaman olduğu gibi Ekümenik Patrikhane’nin öneminde, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasında ve Türkiye’deki dini azınlıkların haklarının desteklenmesinde ısrar ediyorum.” ifadesine yer verdi.

Kaynak: Odatv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özge Peker: Sabırlı olun beklediğinize değecek!

HIZLI YORUM YAP