Türk Milleti ile dalga geçen Gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Majed Shamaa serbest bırakıldı | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Türk Milleti ile dalga geçen Gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Majed Shamaa serbest bırakıldı

Türk Milleti ile dalga geçen Gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Majed Shamaa serbest bırakıldı

Türk Milleti ile dalga geçen Gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Majed Shamaa serbest bırakıldı, Ak parti zamanında Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacıların, Türk milleti ile dalga geçmesi gündem olmuştu, Türk milleti ile dalga geçen korkak Suriyeli hainin serbest bırakılması tepkilere neden oldu.

Alınan bilgilere göre mahkemede ağlayarak yalvardığı beni Suriye göndermeyin dediği iddia edildi, Türk milleti ile dalga geçip serbest bırakılmasına sessiz kalmayan kullanıcılar, gazetecinin yarın başına bir şey gelirse sorumluluk Suriyelilerindir denildi.

Mahkemenin kararına tepkiler artarken, bakanlık ise açıklama yapmazken, Ak parti ev MHP ise duruma sessiz kalmaya devam ediyor.

Sosyal medyada ise bir grup, Kişinin herhangi bir yerde görülmesi ve tanınması durumunda linç edileceğini sosyal medyadan yazmaya devam ediyor. Serbest bırakılan Suriyelilerin ise can güvenliği yok denildi.

İzmir’de bir vatandaşın sokak röportajında “Ben muz yiyemiyorum, onlar kilolarca muz alıyor” sözlerinin ardından muz yeme videolarını mizah katarak haberleştirdiği için gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Majed Shamaa serbest bırakıldı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy’un sosyal medya hesabından yaptığı suç duyurusu üzerine 30 Ekim’de Türkiye’de yayın yapan Orient TV çalışanı Majed Shamaa gözaltına alınmıştı.

Majed Shamaa, sınır dışı edilmek üzere Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’ne nakledilmişti.

Euronews’e konuşan avukatı Mehmet Ali Hartavi, müvekkili gazeteci Majed Shamaa’ya burada bir gönüllü geri dönüş belgesinin ‘zorla imzalatıldığı’ söylemişti. Avukatı, geri gönderilmesi halinde Shamaa’nın hayatından endişe duyduklarını dile getirmişti.

Savcılığa ifade veren Gazeteci Majed Shamaa ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti.

Gazeteci Shamaa ifadesinde “Ben olay olduğunda tatildeydim. Olaydan bir gün sonra haber yapabildim. Olayları Orient News’in başlattığına dair açıklama bir iftiradır.” demişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BTP’nin ’10 Kasım’da Ayasofya’da Atatürk için mevlit okunsun’ talebi İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi

HIZLI YORUM YAP