BTP’nin ’10 Kasım’da Ayasofya’da Atatürk için mevlit okunsun’ talebi İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • BTP’nin ’10 Kasım’da Ayasofya’da Atatürk için mevlit okunsun’ talebi İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi

BTP’nin ’10 Kasım’da Ayasofya’da Atatürk için mevlit okunsun’ talebi İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi

BTP’nin ’10 Kasım’da Ayasofya’da Atatürk için mevlit okunsun’ talebi İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi, Atatürk için Ayasofya’da mevlit okunmasına ret eden İstanbul valisine tepkiler çığ gibi artıyor.

Atatürkçüler İstanbul valisinin görevden alınmasını ve istifasını isterken, İstanbul valisi açıklama henüz yapmadı. İstanbul valisinin siyasi olarak değil Türk milletinin savunucusu ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutulmasının önüne geçen bir vali istemiyor diyen sosyal medya kullanıcıları demek ki Ayasofya ibadete değil siyasete açılmış denilerek tepki gösterdi.

Ali Yerlikaya ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebi İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.

BTP’nin 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutmak için talepte bulunmuştu. Bugün İstanbul Valiliği tarafından talep reddedildi.  BTP, İstanbul Valiliği’ne yaptığı başvuruda, “Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizin ruhları için 10 Kasım 2021 Çarşamba günü yatsı namazına müteakip Ayasofya Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı yapmak istiyoruz. Gereğinin bilgilerinize arz ederiz.” şeklinde yazılı başvuruda bulunmuştu.

RET KARARINA TEPKİ

BTP Lideri Hüseyin Baş olumsuz olarak cevap verilen karara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Baş’ın paylaşımı şu şekilde: “10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi. Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış.”

Kaynak: tele1

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara’da “Hz. Ali’yi sevmeyiz” diyen öğretmen hakkında karar! Görevden alındı!

HIZLI YORUM YAP