Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınmasına İYİ Parti ve CHP'den tepki | GÜNDEM
DOLAR

32,5551$% 0.2

EURO

34,9681% -0.04

STERLİN

40,7929£% -0.11

GRAM ALTIN

2.447,27%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınmasına İYİ Parti ve CHP’den tepki

Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınmasına İYİ Parti ve CHP’den tepki

Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınmasına İYİ Parti ve CHP’den tepki

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığının emrine atandı.

Deniz Kuvvetleri’nden FETÖ’yü temizlenmesinde büyük rol oynayan komutan Tümamiral Cihat Yaycı’nın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’ndan , Genel Kurmay Başkanlığı’na atandı.

Atanmanın üzerine CHP’den tepkiler yükseldi.

CHP’nin  Kahramanmaraş Milletvekili olan aynı zaman da TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Ali Öztunç, Yaycı’nın FETÖ ile mücadele eden büyük rol oynadığının altını çizerek şu ifadelere yer verdi :

“Yaycı uzun süredir FETÖ ile mücadelesi nedeniyle, terör örgütünün yok edilecek isimler listesinde yer alıyordu. FETÖ’cüler tarafından cezalandırılması gerekiyordu. Sabah uyandık komutan görevden alınmış. Demek ki iddialar doğruymuş. Bu saatten sonra hiç kimse bana, ‘AK Parti, FETÖ ile mücadele ediyor’ demesin.” dedi.

CHP İzmir Milletvkeili PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de atama kararına tepki gösteren isimlerden.

Sosyal medyada hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Çelebi şu ifadelere yer verdi :

“Libya antlaşmasının mimarı, Mavi Vatan konseptinin yaratıcılarından, fetöcülerin ve Yunanlıların hedefindeki Tümamiral Cihat Yaycı’nın atama kararı çok vahimdir, düşündürücüdür.

Unutulmasın Mavi Vatan Misak-I Millinin denizlerdeki karşılığıdır.” dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da karara tepki gösterenler arasında yer aldı . Sosyal medya Paylaşım sitesi olan twitter’dan yaptığı paylaşım da Çıray, “FETÖMETRE kriterleri ile Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere TSK bünyesinde binlerce FETÖ üyesini ortaya çıkaran, en son “mavi vatan” kavramıyla Akdeniz’i yeniden Türkiye’nin gündemine sokan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı” pasif göreve atandı” dedi.

 

Konu ile ilgli açıklama detayları bekleniyor…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Berna Laçin’den ”MEDİNE TOPRAKLARINDA TECAVÜZ” Açıklaması Geldi

HIZLI YORUM YAP