(TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Adıyaman'da görülen İsias Otel davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu | GÜNDEM, Kıbrıs Haber
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Adıyaman’da görülen İsias Otel davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

(TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Adıyaman’da görülen İsias Otel davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Adıyaman’da görülen İsias Otel davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atlı, çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve anne babalarımızı kaybettiğimiz bu acı olayın suçlularının sadece otel sahipleri, mühendisler ve müteahhitler olmadığını belirterek, adaletin geniş bir çerçevede sağlanması gerektiğini ifade etti.

Atlı, adalet mücadelesinin Kıbrıs Türk toplumunu ilgilendiren bir boyutu olduğuna dikkat çekerek, Adıyaman’daki bu davada elde edilecek sonuçların, Türkiye genelindeki benzer yargılamalara da örnek teşkil edebileceğini vurguladı. Ayrıca, beton hırsına, inşaat furyasına ve rant düzenine dikkat çekerek, toplumun bu konudaki duyarlılığının önemine değindi.

İsias Otel davasında şu ana kadar tutuklu bulunan 11 sanığın “bilinçli taksir” suçlamasıyla yargılandığını aktaran Atlı, ancak yaşanan trajedinin daha ağır bir cezayı gerektirdiğini dile getirdi. Aileler gibi kendilerinin de sanıkların olası kast suçlamasıyla yargılanması gerektiğini belirten Atlı, Türk hukukuna göre mahkemenin yargılama sürecinde bu konuda karar verebileceğini ifade etti.

Mine Atlı, sanıkların duruşmaya video konferans yoluyla katılmasını eleştirirken, aynı zamanda müteahhitlik işlerini denetlemekten sorumlu kişilerin de sanıklar arasında olmamasını sert bir şekilde eleştirdi. Duruşma sürecinde yüz yüze iletişimin önemine vurgu yaparak, adaletin tam anlamıyla sağlanabilmesi için tüm sorumluların yargılamaya dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Atlı, çocuklarını kaybeden ailelerin acılarını yürekten paylaşarak, suçluların sadece otel sahipleri, mühendisler ve müteahhitler olmadığını, bu rant düzenini kuranların da yargılanması gerektiğini ve bu mücadele sonucunda gelecek nesillerin bu tür trajedilerden kurtarılabileceğini ifade etti. “İmar barışı” kapsamında koltuk sahibi olanlar ve çocukları spora mahkum edenlerin de bir gün sorumluluklarının bedelini ödeyeceği temennisini dile getirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Seçil Erzan Mahkemede, Fatih Terim’in adını mı verdi?

HIZLI YORUM YAP