Tarikatlarda evlilik yaşı! Çocuk gelinler ilk değil! Osmanlı hanedanında 'da vardı bu tarikat anlayışı! | GÜNDEM
DOLAR

32,5543$% 0.13

EURO

34,9836% -0.14

STERLİN

40,8042£% -0.2

GRAM ALTIN

2.436,28%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,05

a

Tarikatlarda evlilik yaşı! Çocuk gelinler ilk değil! Osmanlı hanedanında ‘da vardı bu tarikat anlayışı! Tarikatlarda neden çocuk yaşta evlilik var? Neden çocuk gelinler savunulur oldu! İslam hukuk kitapları çocukların evlilik ile ilgili çok fazla bilgi var. Kız çocukları ile evlene bileceğini savunuluyor

KURAN TALAT SURESİ 4 AYETİNİ delil gösterip evlenebiliyorlar Ayet ise şu şekilde Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer.

Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir. Burada henüz adet görmemişten yola çıkarak bunu destekliyorlar aslında ayette biyolojik olarak bir hastalıktan bahsediyor Bir çok medrese bunun içeresinde terör örgütleri daeş var bu inanç anlatılıyor..

Merak edenler Ortadoğu’da olan tarikatlara baksınlar çocukların nasıl evlendirildiğini..

Fakat tarikatların fıkıh kitaplarına tamamen yok eden delil olan ayet var Ey yetimlerin velileri! Yetimleri, nikâh çağına ermelerine kadar deneyin. Eğer buluğa vardıktan sonra kendilerinde bir akıl ve rüşd görür ve anlarsanız, hemen mallarını onlara teslim edin. Büyüyecekler de ellerine alacaklar diye, o malları, israfla yemeğe kalkmayın.

nisa suresi 6 ayet burada evlenecek kişiden rüşd vardır rüşden kasıt ise reşit olması isteniyor. aklının olgun olması da buna delil sayılabilir Fakat tarikatlar bunu görmezden gelerek hadis ile birlikte evlenen tarikat mensupları evlenebiliriz ama birlikte olamayız diyorlar ekliyorlar ve devam ediyorlar bulu çağına gelmesini bekliyoruz derler.. Bir çok şeriat hukuku gelenek göreneğe göre içerisinde bir takım inanışlar vardır, her coğrafyada bu durum farklıdır.. Şeriattan kasıt Allah’ın ne istediği değil şeriatı kuracak kişinin hangi görüşe yakın olduğudur burada kasıt Allah’ı inkar eden bazı islam toplulukları hem ayetleri yok sayarak evlenebiliyor hem de özgür kabahatten büyük olarak peygamberi suçuna alet ediyor.. Örnek olarak Osmanlı döneminde evlilik yaşı maalesef 9 bakın buna örnek bir karikatür var 1906 yılında çizilen bu karikatürde “Müslüman kız çocuğu kocaya, gayri Müslim olan okula gider” yazıyor Bugün neden Mustafa kemale iftira attıklarını düşünün..

Bizim dinimiz yaşamamıza izin vermedi dedikleri olaylardan sadece birisi bu.. Aslında bir çok bölgede özellikle radikal toplum ve inanışlarda çocuk yaşta evlilik savunulur. Buna mezheplere bakarak da araştırabilirsiniz. Mezheplerin çoğu da aslında Kuran’ının ayetlerine ters olarak inanışlar gösterilmesine de neden olabilir. Cahil Müslüman halk ise araştırmadığı için bu yanlışa hemen düşecektir ve düşmüştür. Burada devletin yapması gereken ise emekli avcı İlhan Cihaner ‘in soruşturma açtığı ve araştırdığı dosyanın tekrar açılması gerekiyor. O dosyaya engel olarak fetö kim ve kimleri hangi tarikatları korumuş dosyada olan isimler nerede kimler engel olmuştur bu mutlaka araştırılmalıdır.. Kısaca sizlere din adı altında anlatılan gelenek ve görenektir. Kuran yani Allah küçük yaşta evlenmeyi yasaklamıştır.. Öyle ise bu tarikatlar sizce hangi dini yaşıyor araştırın! Kuran okuyun ve öğrenin.. Kuluna Allahtan başka kimse yakın olmadığı gibi ayet ne diyor ben size şah damarından daha yakınım öyle ise Allah ile aranızda aracı aramayın çocuklarınızı ve ahiretini yalvarıyorum artık kurtarın!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsmailağa cemaatin ‘de 6 yaşında gelin skandalı devam ederken, Cübbeli Ahmet’in yıllar önceki videosu gündem oldu

HIZLI YORUM YAP