Raif YAVUZYILMAZ : Ali Erbaş'a 50 lira verelim sussun ! | GÜNDEM
DOLAR

32,4302$% -0.03

EURO

34,8263% 0.22

STERLİN

40,6909£% 0.28

GRAM ALTIN

2.431,77%-0,27

ÇEYREK ALTIN

4.011,00%-0,87

a

Raif YAVUZYILMAZ : Ali Erbaş’a 50 lira verelim sussun !

Zenginlerin fakirleri anlayabilmesi ve Allah’ın kullarına verdiği nimetlerin şükrünü pekiştirmesi , yardımlaşma ve dayanışmanın akla daha çok geldiği Ramazan şehrimize geliyor. Geliyor yaradanına kurban olduğum Şehr-i Ramazan da bizim diyanete gelememiş…!

 

 

Enerji giderleri , gıda giderleri Kürede gerçekleşen olaylar bütün dünya kamu oyunun gözü önünde gerçekleşiyor. Japonya , ABD , İngiltere , Rusya kısaca dünya ülkelerinin çoğu enflasyonu yaşıyor . Bu ülkeler enflasyon yaşarken bizim gibi gelişmekte olan ve yeni gelişen ülkeler de bu daha baskın şekilde görülüyor. Ülkemizde bugün gida da yaşanan enflasyon herkesin canını sıkan noktalara gelmiş durumda .

 

Ülkemizde ise diyanet fitre açıklaması yapıyor bunuda fiyatını ” 40” tl olarak söylüyor buyrun açıklama….

 

“Din İşleri Yüksek Kurulumuzca 2022 yılı ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak 40 (kırk) lira olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir. Bu miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda gibi maddelerden ayni olarak da verilebilir. Ayrıca belirlenen fitre miktarı fidye miktarıdır.”

 

Gıda enflasyonu Türkiye’de son yılların en yüksek seviyelerini yaşıyor diyanet çıkıyor ”40” tl diyor . Yaw kardeşim bu ülkede binlerce , milyonlarca insan diyanetin bu fetvasına göre hareket edecek . Bu dönemde en aşağı bir ramazan menüsü şu şartlarda ” 50-60 tl ” bandında olacak.

Ramazan yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı zamanlardır ya hani,

Hani daha çok yardım edilir ya hani,

Yardım’a fiyat verirken piyasa turu yapılırdı hani…

 

Diyanet araştırarak değil de düşünerek ”40 ” tl vermiş diye düşünüyorum ben de kendi payıma düşünerek ”50” veriyorum susun abi. Bu fitre konusunda bir şey konuşmayın, konuştuğunuz  geçeklik dışı oluyor . Kurum zor topladığı itibarı kepçe kepçe harcıyor .

 

Sussun abi sussun !

 

Kaynak : BaykusHaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bergen filmi konusu ne, oyuncuları kimler?

HIZLI YORUM YAP