Bergen filmi konusu ne, oyuncuları kimler? | GÜNDEM
DOLAR

32,2536$% -0.02

EURO

34,6988% -0.05

STERLİN

40,2680£% -0.25

GRAM ALTIN

2.398,46%-0,06

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%-0,37

a

Bergen filmi konusu ne, oyuncuları kimler?

Bergen filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Son zamanların en dikkat çekici filmleri arasında gösterilen film konusu kadar oyuncuları ile ‘de dikkat çekmeyi başardı, milyonlarca kişinin beklediği film konusu ne oyuncuları kimler hepsi haberimiz ‘de..

BERGEN FİLMİ FRAGMANI

BERGEN FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRDİ?

Bergen filmi, 4 Mart 2022 Cuma günü gösterime girdi. 2 saat 25 dakika süren filmin IMDB puanı 10 üzerinden 7.1 olarak gerçekleşti.

Arabesk müziğinin kraliçesi olan Bergen ‘nin hayat hikayesini konu alan film eşi Halis Serbest ile ‘de hayatını konu alıyor. Filmin Adana Kozan’da gösterimi iptal edildi. Filmin Kozan’da yapılması planlanan galası, belediye tarafından engellenirken Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın Serbest ailesinden ölüm tehditleri aldığı ileri sürüldü.

BERGEN FİLMİ KONUSU NE?

Gerçek adı Bergin olan Arabesk müziğinin kraliçesi olan Bergen’in hayatını konu alan Film’in Ankara’dan Adana’ya uzanan hayatını konu almaktadır.

1959 yılında Mersin’de yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelir Belgin. Anne ve babasının boşanması hayatını kökten bir biçimde değiştirir. Ankara’da yaşarken annesinden başka kimsesi yoktur, baba yoksunluğu içinde derin bir boşluk açar. Öte yandan, konservatuara girme başarısıyla katmerlenen gelecek umudu, ilk aşkı Abdullah’tan ayrılmasıyla yara alır. Ama onun en büyük gücü yeteneğidir. Ankara’nın prestijli mekânı Feyman Kulüp’te keşfedilmesiyle birlikte, parlayan genç bir yıldıza, Bergen’e dönüşür.

Ancak zamanın koşullarında yapılan kontratlar sebebiyle Bergen bir süre çalışmak için annesiyle birlikte Adana’ya gider. Adana’da çalıştığı müzikholde sahne ve müzik tarzını değiştirmek zorunda kalır. Daha sonra evleneceği Halis Serbest ile karşılaşmasıyla, manipülatif olaylar dizisinin içinde bulur kendini. Halis Serbest’le yaptığı evlilik ise düşlediğinin tersine Bergen’i hayattan koparır. Şiddet dolu günlerde tümüyle yalnızdır. Kariyerinin en güzel yerinde Halis Serbest’in kezzap saldırısına uğrayan Bergen bir gözünü kaybeder.

Bergen yaşadığı trajediye rağmen sahnelere döndüğünde, olağanüstü şarkıcılığıyla Türkiye çapında şöhretli bir şarkıcı olur. Halis’in tehdit, taciz ve şiddetle seyreden gerilimli ilişki, git-gellerle devam eder. Bergen hep korku içinde yaşar. Sonunda kesin bir biçimde Halis Serbest’ten kurtulduğunu düşündüğü bir yolculukta silahlı saldırıya uğrar. Annesinin ağır yaralandığı bu saldırıda Bergen hayatını kaybeder. Henüz 30 yaşındaki Bergen öldüğünde ise hem bir kurban hem de arabeskin kraliçesi olarak insanların kalplerine kazınmıştır.

Bergen Filmi konusu

Filmde Erdal Beşikçioğlu, Halis Serbest’i oynarken; Farah Zeynep Abdullah, Bergen’i canlandırıyor

 

BERGEN FİLMİ GERÇEK HİKAYE Mİ YOKSA UYARLAMA MI?

Filmde konu olarak Arabesk kraliçesi Bergen’in hayatının konu olduğu ve gerçek hikayesinin konu alındığı bildirilmişti, Özellikle filmde dikkat çeken ise son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine ‘de değinilmiştir..

Eşi Halis Serbest tarafından yüzüne kezzap atılması sonucu bir gözünü kaybeden, iki kez kurşunların hedefi olarak 30 yaşında hayatını kaybeden Bergen’in hikayesi, 21. yüzyılda dahi yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekiyor.

BERGEN FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Orchestra Content’in ve Mine Şengöz’ün üstlendiği, senaryosunu Sema Kaygusuz, Yıldız Bayazıt’ın yazdığı, müziklerini Mazlum Çimen’in bestelediği, yönetmen koltuğuna Mehmet Binay ve Caner Alper’in oturduğu Bergen filmi oyuncu kadrosunda; Farah Zeynep Abdullah (Bergen), Tilbe Saran (Sabahat), Erdal Beşikçioğlu (Halis Serbest), Nergis Öztürk (Nadire), Şebnem Sönmez (Suna), Ahmet Kayakesen (Abdullah), Arif Pişkin (Selahattin), Cemal Günbaş (Erdal), Ali Seçkiner Alıcı (Cevdet), Suzan Kardeş gibi isimler yer alıyor.

Öte yandan çekimleri 2019 yılında yapılması planlanan fakat hem koronavirüs salgını, hem de oyuncu kadrosunun netleştirelemesi nedeniyle gerçekleştirilemeyen filmde daha önce Bergen rolünü Serenay Sarıkaya’nın oynaması kararlaştırılmıştı. Çekimlerin yaklaşık 2 yıl ertelenmesi dolayısıyla diğer projeleri riske giren Serenay Sarıkaya, yapımcı firmayla anlaşarak çekimler başlamadan projeden ayrılmıştı. Yerine Farah Zeynep Abdullah, Bergen’i oynamayı kabul ederek projeye dahil olmuştu.

BERGEN FİLMİ AFİŞİ

BERGEN FİLMİ AFİŞİ

BERGEN FİLMİ YORUMLARI

Sosyal medyada büyük ilgi gören Bergen filmi, sinema eleştirmenleri tarafından da tam not aldı. Bergen’in biyografisinin tam olarak sinemaya aktarılamaması dolayısıyla bazı eleştiriler alsa da, filmin kadın cinayetlerine değinmesi dolayısıyla genel olarak beğenildiği görülüyor.

Sinema yazarı Atilla Dorsay, “Doğrusu gerçek bir takım oyunculuğu filmi alıp götürüyor. Başroldeki Farah Zeynep Abdullah onca duraksamadan sonra, iyi bir seçim olmuş. Artık ‘ölümsüz’ Behzat Ç’miz olan Erdal Beşikçioğlu beklendiği gibi dört başı mamur bir psikopat olmuş. Film geliştikçe hikaye de ilginçleşiyor” derken, dizi ve sinema eleştirmeni Esin Övet, “İnanılmaz, çarpıcı ve örnek, ders çıkarılacak bir hayatı anlatıyor. Tam da ülkemizde artan kadın cinayetleri, erkek sorunu üzerine yaşanmış bir öykü. Oyunculuk üst düzey. Bergen’de senaryo, performanslar sizi öyle bir içine çekiyor ki, bir saniye bile filmden kopamıyorsunuz” değerlendirmesini yaptı.

Yazar Ayşe Arman ise, “Bu film, Bergen’in biyografisinden öte, günümüzde hâlâ yankılanmaya devam eden bir isyanın sesi. Ne Yazık ki bugün de güncelliğini koruyan bir hikaye… O Yüzden bütün bu emeği, çabayı çok değerli buluyorum. Bu konuda daha pek çok film yapılmalı” ifadelerini kullanırken, yazar Zehra Çelenk, “Bergen’de failin adı yok. Bitiş jeneriğinin sonundaki açıklamada fail olarak aldığı yer dışında, katilin adı filmde geçmiyor. Hayatını aldığı, hâlâ kemikleri bile ondan korunan kadın hakkında her yerde rahat rahat konuşabilen bir adamın adını bu hikayeden çekip çıkarmak, çok iyi bir buluş olmanın ötesinde, kadın cinayetlerine ilişkin, son derece politik bir tavrı gösteriyor” eleştirisinde bulundu.

ŞARKICI BERGEN KİMDİR, GERÇEK ADI NEDİR?

Milyonlarca kişinin hayranı olduğu Arabesk kraliçesinin gerçek adı Belgin Sarılmışer’dir. Halis Serbest, Bergen’i vurduktan sonra “Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım” demesiydi. Bergen’in annesi, kızının mezarını saran kocaman bir kafes yaptırdı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşiktaş’ta Momo Bebeköy tesettürlü kadınları içeri almadı

HIZLI YORUM YAP