Özgür Özel, Şehit Cenazesindeki Provokasyona İlişkin İlk Açıklamayı Yaptı, Şehit Ailesi ile görüştü | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Özgür Özel, Şehit Cenazesindeki Provokasyona İlişkin İlk Açıklamayı Yaptı, Şehit Ailesi ile görüştü

Özgür Özel, Şehit Cenazesindeki Provokasyona İlişkin İlk Açıklamayı Yaptı, Şehit Ailesi ile görüştü

Manisa’da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenaze töreninde yaşanan provokasyonun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ilk açıklama geldi. Özel, Anıtkabir’de 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının yıldönümü törenine katıldıktan sonra konuyla ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, provokasyonun kendilerine önceden haber verildiğini belirterek, “Dün sabah erken saatlerden itibaren hem koruma ekibimize hem Manisa’da partimize, hem civar illerden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçmişte çok yakın olmuş isimlerden, bir provokasyon olacağı, bir saldırı olacağı, hatta bu cenazeye katılmamı yeniden değerlendirmem defalarca söylendi. Dün gün boyunca şehit cenazemize katılacağımı, şehidimize sahip çıkacağımızı ifade ettim ve bu provokasyonların amacının ne olduğunu bildiğimi söyledim” dedi.

Özel, yaşanan olayın organize bir provokasyon olduğunu belirterek, “Dün cenazeye katıldığımız andan itibaren o organize meseleyi hep birlikte takip ettik. Şimdi bugün hepsi isim isim tespit ediliyor. Manisa’da olanların parti aidiyeti çok açık ortada ama civar illerden getirilenlerde de aynı kümelenme belli. Milletimiz orada yapılan provokasyonu Manisalıların, şehit cenazesine kendi isteğiyle gelmiş kişilerin olmadığını biliyor” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, şehit ailesinden aldıkları bilgiler doğrultusunda şehidin CHP ile yakın bir ilişkisi olduğunu ve ailelerinin yaşananlardan duyduğu üzüntüyü ilettiklerini belirtti. Ayrıca, “İstedikleri kadar provokasyon yapsınlar, CHP doğru bildiğini yapacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Baskın yiyen komandoların karlar içindeki çadırlarda kaldığı ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP