Baskın yiyen komandoların karlar içindeki çadırlarda kaldığı ortaya çıktı | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Baskın yiyen komandoların karlar içindeki çadırlarda kaldığı ortaya çıktı

Baskın yiyen komandoların karlar içindeki çadırlarda kaldığı ortaya çıktı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde yaşanan trajik olaylarda 12 askerin şehit düştüğü geçici üs bölgesi, gazeteci İsmail Saymaz’ın paylaştığı fotoğraflarla gündeme geldi. Saymaz, sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğraflarda, şehit olan askerlerin kaldığı karlar altındaki çadırları ve bölgenin zorlu şartlarını eleştirdi.

Gazeteci, “Böyle geçici üs mü olur” sorusuyla, çadırların kara batmasına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: “Altı şehit verdiğimiz Sur Tepe geçici üs bölgesinde çadırlar kara batmış. Tipiden göz gözü görmüyor. Sormak isterim: Böyle geçici üs mü olur? Mehmetçik, geçtim PKK’nın sızma girişimini, yabani hayvan saldırısına ve donmaya karşı bile korunaksız değil mi?”

Saymaz, PKK’nın 20 metre yaklaşabilmesini eleştirerek, TSK’nın aldığı önlemleri sorguladı ve Irak’taki benzer üs sayısını sorguladı. Köşe yazısında, şehit Yasin Karaca’nın evinin durumu ile Sur Tepesi’ndeki çadırlar arasında bir karşılaştırma yaparak, acı bir gerçeğe vurgu yaptı.

Gazeteci, yazısında duygusal bir tonla, “Hangisi daha hazin, karar veremedim. Yasinlerin Tokat Almus’taki yıkıldı yıkılacak kerpiç evi mi… Sur Tepesi’ndeki kara batmış çadırları mı? Hangisi?” ifadeleriyle olayın derinliğine dikkat çekti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İmamoğlu’na Yapılan Taşlı Saldırı Davası Ertelendi

HIZLI YORUM YAP