Kuruluş Osman Karesi Bey kimdir? Tarihte olan önemi! | GÜNDEM
DOLAR

32,3781$% 0.05

EURO

34,7782% -0.08

STERLİN

40,7018£% 0.24

GRAM ALTIN

2.394,73%-0,07

ÇEYREK ALTIN

3.933,00%-0,32

a

Kuruluş Osman Karesi Bey kimdir? Tarihte olan önemi!

Kuruluş Osman Karesi Bey kimdir? Tarihte olan önemi! Osmanlı arşivlerinde adından çokça söz ettiren beylik, kurduğu donanma ve ordu ile birçok Türk’e yurt olmuş siyaseti ile nam salmış, geniş topraklara hükmetmiş Karasi bey Tarihte çok önemli bir beydir.

Karasi Bey Kimdir,Kalem beyin oğlu Karesi Bey nasıl öldü?

Karasi bey tarihte, kalem bey veya diğer adı ile kalem şah ‘ın oğlu olarak bilinmektedir. Karesi bey ‘in kesim doğum tarihi kaynaklarda farklı işlendiği için net bir tarihi bulunmamaktadır. Bazı kaynaklarda Kara İsa bey olarak beyin kurucusu olarak bilinmektedir.

Kurdukları deniz donanması ile adından söz ettirmiş oldukça fazla kişiye ulaşan etkili siyasi halleri olmuştur, Moğollardan kaçan Türklere kucak açmış ve Yurt edindirmiştir.

Çepni Türklerini ‘de içlerinde bulunduran beylik bir çok tarihi sayfada adından söz ettirmiş ve övgü almıştır. Çepnilerin övgüsüne sahip olmuşlardır.

Mudebbir (Düzenleyici) bir hükûmet reisi olan Karesi bey Marmara ve Adalar Denizi sahillerini elde ettikten sonra bir deniz kuvvetleri tedarikine de önem vermiş ve donanma meydana getirmiştir. Karesi Bey 1330 (Hicri 751)’de ölmüştür.

Baykushaber.com / Güncel Haberler / Tarih

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey Kimdir?

HIZLI YORUM YAP