Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey Kimdir? | GÜNDEM
DOLAR

32,4271$% 0.14

EURO

34,8427% 0.05

STERLİN

40,7236£% 0.26

GRAM ALTIN

2.401,35%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%0,22

a

Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey Kimdir?

Kuruluş Osman, Germiyanoğlu Yakup Bey Kimdir? Ekranların en fazla izlenen dizileri arasında olan Kuruluş Osman yeni bölümleri ile tarihi olaylara bakışı ve kurgusu ile dikkat çekmeye devam etmekte.

Germiyanoğlu Yakup Bey Kimdir?

Yakup bey zamanında tarihe bakıldığında Germiyanoğlu en iyi dönemlerini yaşadı, Ankara’dan Kırşehir’e kadar uzanan bir bölgeye hakimdiler, Germiyanoğlu Yakup Bey, Germiyanlı Kerîmüddin Alişîr’in oğludur.1300  yılından sonra daha bağımsız hareket ettikleri bilinmekte olup adına kayıtlı Ankara Kızılbey Camii minberinin 699 (1299) tarihli tamir kitâbesinde rastlanır.

Kurulu Osman dizisinde ise nasıl bir karakter, kurgusal tarihi anlatacağı ise merak edilirken, Bir çok kişi Öfkeli olmakla birlikte Osman Bey’e sırt dönecek beylerden birisi olacağı iddia ediliyor.

Önceleri bir aşiret olarak bilinen Germiyanoğlu daha sonra hanedanı temsil ettiği içi adını değiştirmiştir.

Savaşlarda daha çok piyade ve atlı süvarileri ile adından söz ettirmekle birlikte 200.000 askere kadar orduya sahip olabilmektedir.

Osmanlıya zaman, zaman asker gönderse ‘de tarihte yapmış olduğu hatalı sonuçlar ve bitmek bilmeyen çıkarları yüzünden tarihten silinmiş ve toprakları Osmanoğulları’na kalmıştır.

Baykushaber.com / Güncel Haberler / TARİH

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay/Erzin Mahmutlu Mahallesinde Suriyeli Uyruklu Ailelerin Düğününde Kavga Çıktı! Emniyet silah kullanmak zorunda kaldı!

HIZLI YORUM YAP