Hacer Foggo kimdir? Binlerce kişiye yardım eden bir Kadın, başarılı ve oldukça tecrübeli | GÜNDEM
DOLAR

32,5904$% 0.31

EURO

35,0386% 0.17

STERLİN

40,8528£% 0.12

GRAM ALTIN

2.458,46%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%0,22

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Hacer Foggo kimdir? Binlerce kişiye yardım eden bir Kadın, başarılı ve oldukça tecrübeli

Hacer Foggo kimdir? Binlerce kişiye yardım eden bir Kadın, başarılı ve oldukça tecrübeli

Hacer Foggo kimdir? Derin yoksulluk alanında çalışmalar yaptı, SES yılın kadınları 2021 yılını dölünü almıştı, Bir çok önemli konuda çalışmaları olan Hacer Foggo kimdir? haberimizde.

Hacer Foggo kimdir?

Bir çok önemli gazeteler ve dergiler muhabirlik yaptı, 15 yıl bu alanda çalışan Foggo 1967 4 aralık Tokat/Zile doğumludur. Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü mezunudur. 2003 yılınd aise yaptığı çalışma bir çok yerde ses getirdi bu çalışmanı ” kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanların yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane’de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı.” Bir çok davanın ‘da açılması bu sebep ile katkıda bulundu.

2016 yılında yaptığı çalışma ise bir çok alanda ses getirdi bu çalışma ile birlikte özellikle okullar ve çocuklara yönelikti. sosyal ekonomik nedenlerde okula devam etmeyen, okulu terk eden çocuklara yönelik 2016 yılında Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. Covid-19 pandemi döneminde 2020 Mart ayında 3 binden fazla aileye gıda ve tablet gönderilmesini sağlayan kişi oldu.

Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü

Yaptığı çalışmalar ile bir çok kişiye destek olan Hacer Foggo sadece Türkiye’de değil dünya çapında ismini duyurmayı başardı. Önemli devlet kadroları onun yaptığı çalışmaları bizzat inceledi.

2015 yılı içerisinde Ashoka Fellowu/2021 wow dünya kadınları festivalin ‘de lider kadınlar arasında kendisine yer buldu. 2022 yılında SES eşitlik ve dayanışma Derneği’nin ödülünü aldı. 2022 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi 29. ÇGD Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’nü aldı.

Ayrıca 2022 yılında Uğur Mumcu Dayanışma ödülünü aldı. Kırmızı Püskül adında bir inceleme ve Askıda Hayatlar- Yoksulluk Günlükleri adında yayınlanmış kitapları var.

Bir çok insanın hayatının değişmesine katkıda bulunan örnek alınan kadınlar arasında yerini alan Foggo’nun CHP saflarında çalışmalarına devam ettiği ve özel araştırmalar yaparak , toplumun tamamına katkıda bulunacak çalışmaları ile bilinen isimlerden olması ise, özellikle Siyasi arenada olan güç dengesini bu anlamda CHP’nin elinde tutmasını sağlamakta olduğu şeklind eyorumlanıyor.

Sadece bir partili değil sosyal devlet anlayışına verdiği katkı ile önemli siyaset adamlarını etkileyen bir kişi olması ile güvenilir insanlar arasında olması ‘da Foggo ‘nun başarıları arasında.

Baykushaber.com / Güncel Haberler

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

El Kaide’ci terörist Musa Hoca Cumhuriyet ve Atatürk’ü hedef aldı!

HIZLI YORUM YAP