Erdoğan'ın 2015 Açıklamaları Yeniden Gündemde: ‘PKK'ya Operasyon Yapılmadı’ İtirafı Sosyal Medyayı Salladı! | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Erdoğan’ın 2015 Açıklamaları Yeniden Gündemde: ‘PKK’ya Operasyon Yapılmadı’ İtirafı Sosyal Medyayı Salladı!

Erdoğan’ın 2015 Açıklamaları Yeniden Gündemde: ‘PKK’ya Operasyon Yapılmadı’ İtirafı Sosyal Medyayı Salladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında TRT’de katıldığı bir programda yaptığı çözüm süreci ve PKK ile ilgili çarpıcı açıklamalar, sosyal medyada yeniden yankı buldu. Erdoğan, o dönemde valilere verdiği talimatlar gereği PKK’ya operasyon yapılmadığını belirtmiş ve bu itiraf şimdi tekrar gündemde.

Erdoğan’ın ifadesine göre, “Valiler, verdiğimiz talimatlar gereği PKK’ya operasyon yapmadı!” şeklindeki sözleri sosyal medyada hızla paylaşılarak tartışma yarattı. Erdoğan, açıklamasında dünyanın hiçbir yerinde PKK’ya taviz verilmediğini savunmuş ancak bu yaklaşımın terör örgütünü güçlendirdiği eleştirileriyle karşılaşmıştı.

Günümüzde ise Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu’nda yaşanan çatışmalarda 12 şehidin verilmesi, muhalefetin tepkisi ve parti arasındaki ortak bildiri, Erdoğan’ın geçmişteki sözlerini tekrar gündeme getirdi. Sosyal medya, Erdoğan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik övgü dolu açıklamalarının ve çözüm sürecindeki tutumunun hatırlanmasıyla hareketlendi.

Özellikle Erdoğan’ın 2013 yılındaki açıklamaları ve Öcalan’a yönelik önceki sözleri, geçmişteki tutarsızlıkları gün yüzüne çıkardı. Bu gelişmeler, kamuoyunda Erdoğan’ın geçmiş politikalarına yönelik eleştirileri artırdı ve tartışmaları beraberinde getirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sırp çete lideri Zeljko Bojanic davasında Ersan Şen ile hakim arasında tanık polis krizi!

HIZLI YORUM YAP