Sırp çete lideri Zeljko Bojanic davasında Ersan Şen ile hakim arasında tanık polis krizi! | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Sırp çete lideri Zeljko Bojanic davasında Ersan Şen ile hakim arasında tanık polis krizi!

Sırp çete lideri Zeljko Bojanic davasında Ersan Şen ile hakim arasında tanık polis krizi!

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında, Sırp “Skaljeri” suç örgütü üyesi Risto Mijanovic’in İstanbul’da öldürülmesine dair ilginç gelişmeler yaşandı. İstanbul’da bulunan Zekeriyaköy’deki villada yapılan keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporu, mahkeme dosyasına eklendi.

Dava kapsamında tutuksuz yargılanan Hakan Kaptan ve Milan Vujotic ile tutuklu yargılanan villa sahibi Zeljko Bojanic ve Radoje Zivkavic arasında devam eden duruşmada, bilirkişi raporu üzerine avukatlar tarafından itirazlar yapıldı. Raporda, Sırp yetkililerinin belirttiği fotoğrafların incelenmesi sonucunda aynı yer olduğuna dair bir kanaat oluştuğu belirtilmişti.

Ancak avukatlar, fayanslarda görülen farklılıkları gerekçe göstererek bilirkişi raporunun eksik ve baskı altında hazırlandığını iddia etti. Savunma makamı, yeni bir raporun hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme salonunda gerçekleşen tartışmaların ardından Zeljko Bojanic, raporda yer alan fotoğrafların villada bulunan fayanslarla örtüşmediğini savundu. Avukatlar, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu ileri sürdü ve ek bir raporun hazırlanmasını talep etti.

Bu gelişmelerin ardından duruşma sırasında tanık olarak dinlenen polis memurları arasında bir tartışma yaşandı. Avukat Ersan Şen‘in tanık polise yönelttiği sorular üzerine mahkeme başkanı ile avukat arasında gergin bir diyalog yaşandı, ve duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Ara sonrasında avukat Ersan Şen, polis memuruna Zeljko Bojanic’in haklarının hangi dilde okunduğunu sordu. Polis memuru “İngilizce” yanıtını verdi. Şen, polisin İngilizce bilmemesi üzerine nasıl haklarının okunduğunu sorgulayarak mahkeme salonunda soru krizi yaşandı.

Daha sonra mahkeme heyeti, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması ve bilirkişilerin dinlenmesi talebini reddetti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, dosyanın başka bir cinayet davasıyla birleştirilmesine karar verdi. Duruşma 22 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2022 yılında “Skaljeri” suç örgütü üyesi Risto Mijanovic’in kaçırılması ve öldürülmesi olayına dair detaylar yer almaktadır. Sanıkların, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mersin’de Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Tutuklandı, Hesaplarda 30 Milyon Liralık Hareketlilik Tespit Edildi

HIZLI YORUM YAP