Cem Uzan kimdir ? Cem Uzan kaç yaşında ? Cem Uzan biyografisi… | GÜNDEM
DOLAR

32,2586$% 0.01

EURO

34,7985% -0.08

STERLİN

40,6806£% 0.03

GRAM ALTIN

2.410,07%0,04

ÇEYREK ALTIN

3.940,00%-0,07

a

Cem Uzan kimdir ? Cem Uzan kaç yaşında ? Cem Uzan biyografisi…

Türkiye’ye bir dönem damga vuran Cem Uzan en çok merak edilen siyasetçi olarak halen araştırılmaya devam ettiği görülüyor. Geçtiğimiz günler de sosyal medya ‘da Oğuzhan Uğur’un yapmış olduğu başarılı programa da katılan Cem Uzan kimidir gelin birlikte bakalım…

Başarılı iş insanı Cem Uzan kimdir ? Genç parti lideri Cem Uzan biyografisi ve hakkında merak edilenler…

Cem Uzan’ın bilindiğinin aksine tam ismi Cem Cengiz Uzandır. Cem Uzan başarılı iş insanı olarak medya’da yerini almıştır.  Genç parti lideri Cem Uzan bir çok meslek grubunda aktif şekilde çalışmaktadır. 

Star TV , Kral TV ve Star Gazetesinin eski sahibidir. Aile şirketi olarak Türkiye’de faliyet gösteren Uzanlar, 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına kadar geçen zaman içerisinde babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan’la beraber Türkiye’nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden biri olarakta bilinirler.

Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu Faliyetler içerisinde , Türkiye’nin ilk özel televizyonunu olan Star TV’yi kurmuş ve 2002 de ise genç parti’yi kurarak siyasi hayata giriş yapmıştır. Cem Uzan’ın döneminde Türkiye’den hatrı sayılır bir oy oranı alarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Genç parti döneminde %7,25 Türkiye genel seçimlerinde ise %3.03 oy aldığı kayıtlara geçmiştir. 2. Ergenekon davasında, Şener Eruygur’u askeri darbeye zemin hazırlamak  teşvik etmek suçlanan Cem Uzan, siyasi sığınma talebini kabul eden Fransa’da yaşamını güzel bir şekilde sürdürmektedir.

Cem Uzan Kaç Yaşında ?  Cem Uzan Nereli ?

Boşnak kökenli bir alenin üyesi olan Cem Uzan  20 aralık 1960 doğmuştur. Doğum yeri Sakarya Adapazarı olarak kayıtlara geçmiştir. Kemal Uzan ve Melahat Uzan’ın çocuğu olarak dünya’ya gelen Cem Uzan’ın bir erkek kardeşi vardır.  Cem Uzan’ın Kardeşinin adı : Hakan Uzandır.

İstanbul da  Alman Lisesi’nde eğitimini alan ve başarılı bir öğrenci olarak mezun olan Cem Uzan, okulunu bitirdikten soran , Amerika Birleşik Devletleri’nde Pepperdine Üniversitesi’nde işletme ön lisansını almıştır. Almanca, Fransızca ve İngilizcesi Türkçe’si gibi akıcı ve hakim şekilde konuştuğu bilinmektedir.

Kaynak : Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fahrettin Altun’un evinin Fotoğraflarını çektiren Canan Kaftancıoğlu davasında mütala istendi…

HIZLI YORUM YAP