Fahrettin Altun’un evinin Fotoğraflarını çektiren Canan Kaftancıoğlu davasında mütala istendi… | GÜNDEM
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Fahrettin Altun’un evinin Fotoğraflarını çektiren Canan Kaftancıoğlu davasında mütala istendi…

Fahrettin Altun’un evinin Fotoğraflarını çektiren Canan Kaftancıoğlu davasında mütala istendi…

İletişim Bakanı Fahrettin Altun’un ailesi ile birlikte kaldığı evinin fotoğraflarını çekmesi ile gündeme gelen ve Sosyal medya sitesi twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarla’ ‘suçu ve suçluyu övme’ iddiası ile 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için bugün mütalaa istendiği basına yansıdı.

Alınan bilgilere göre haber konu olan davanın Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Görülen duruşma da tutuksuz sanık olarak yargılanan  Canan Kaftancıoğlu katılım göstermezken, Kaftancıoğluna vekaleten avukatları duruşmada hazır bulundu. 

Yapılan duruşmaya müşteki sıfatı ile Fahrettin Altun’un avukatı Cafer Tanrıkulu da  hazır bulundu.

Makamlar tarafından tanık olarak çağırılan isim CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, davaya konu olan durum için yargılandığı davadan beraat ettiğinin altını çizdi ve, “Ben ilçe başkanıyım, Canan Hanım ise İl başkanıdır. Siyasi partide yerelden genele kadar iletişim halindedir. Bu tür konularda da istişare ederiz. İletişimde olduğumuz onlarca konu var”  diyerek konuştu.

İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun avukatından beraat talebi

Canan Kaftancıoğlu’na vekaletten katılan avukatı tüm delillerin toplanmış olduğunu, somut olayda üzerine atılı suçun unsurlarının gerçekleşmediğini, daha önceden konuyla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini ve müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame de neler var ?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 tarihinde aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi’ne geldiği ve Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatılıyor. İddianamede Özçağdaş’ın görüntüleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na göndererek ifşa ettiği belirtiliyor. İddianamede Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘Suç işlemeye tahrik’ ve ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçlarından toplamda 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Acılı aileden Tunç Soyer’e tepki: Bir tuvalet yapmak bu kadar zor mu?

HIZLI YORUM YAP