Bingöl’de 5.2 büyüklüğünde deprem! Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'da hissedildi! | GÜNDEM
DOLAR

32,5751$% 0.16

EURO

34,9777% -0.16

STERLİN

40,9345£% -0.19

GRAM ALTIN

2.433,60%-0,09

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Bingöl’de 5.2 büyüklüğünde deprem! Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’da hissedildi!

Bingöl’de 5.2 büyüklüğünde deprem! Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’da hissedildi!

Bingöl’de 5.2 büyüklüğünde deprem! Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’da hissedildi! Deprem bölgesi Türkiye’de bir deprem daha meydana geldi, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Binlerce vatandaş ise sokağa çıktı, olası depremlere karşı ise halk tedirgin olduğunu belirtiyor. Deprem bölgelerinde kentsel dönüşümlerin hızlanması için ise muhalefet partileri hükumete olan baskısını artırmaya devam ediyor.

İçişleri bakanlığı ise konuyla ilgili ekipleri seferber etti olumsuz durumlara karşı kırmızı alarm verildi.

Olumsuz bir ihbar gelmemesi ise bu süreçte halkın bir nebze olsun rahat olmasına sebep olurken bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçireceğini bildiriyor.

Konuyla ilgili haber ise şu şekilde bildirildi.

AFAD verilerine göre, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21:28’de büyük bir deprem meydana geldi. 5.2 büyüklüğündeki deprem, yerin 15.51 kilometre derinliğinde oldu.

KANDİLLİ: 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi ise depremin Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde olduğunu aktardı. Kandilli’nin verilerine göre, 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 4.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

FAHRETTİN ALTUN: TEYAKKUZDAYIZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bingöl’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, çevre illerde de hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çataklı, paylaşımında “Bingöl – Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AFAD: İLÇE VE KÖYLERDE TARAMALAR SÜRÜYOR

İlk açıklamasında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, yeni açıklamasında “Geçmiş olsun Bingöl. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmış olup, ilçe ve köylerde tarama çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtü itirafı: En büyük sorun yaptık!

HIZLI YORUM YAP