Alman gazetesinden Afganlar ile ilgili Türkiye iddiası: Merkel Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor | GÜNDEM
DOLAR

32,4560$% -0.11

EURO

34,7502% -0.68

STERLİN

40,5359£% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,07%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Alman gazetesinden Afganlar ile ilgili Türkiye iddiası: Merkel Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor

Alman gazetesinden Afganlar ile ilgili Türkiye iddiası: Merkel Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor

Alman gazetesinden Afganlar ile ilgili Türkiye iddiası: Merkel Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor dedi, Avrupa Suriyelilerden sonra Afganlar için ‘de Türkiye’yi işaret etti. Para karşılığı Türkiye’de kalmasını istedikleri Afganların ve Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor.

Avrupa’nın bu çıkışı ve açıklamaları uzun süredir devam ederken muhalefet ise Türkiye Avrupa’nın her istediğini yapacak durumu yok, barışın sağlanıp gönderilmesi gerekiyor bu insanların diyerek açıklama yaparken. Ak parti ev MHP ise Afgan ve Suriyelilerin Türkiye’de kalmasına ve eğitim görmesine çalışmasına hatta vatandaşlık vermeye sıcak bakıyor.

Seçmen Tepkili!

Avrupa’nın para vererek bizlere verdiği Suriye ve Afganların bu ülkede kalmasını istemiyoruz, bu insanların ülkelerine tamamının gitmesini istiyoruz. Diyerek her alanda tepki gösteriyor, Erdoğan ise Suriyelilerin termiyede kalacağını belirtiyor!

Bild gazetesi, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yönetim kurulu toplantısına bağlanan Başbakan Merkel’in, Afganistan’daki durumla ilgili görüşlerini paylaştığını yazdı.

Haberde, Almanya’nın Afganistan’daki insanlara yerel bazda destek vermekle ilgilendiğine ve olası bir sığınmacı dalgasına dikkati çeken Merkel’in, “Bunun dışında da Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor” dediği iddia edildi.

Almanya Şansölyesi’nin, Afganistan’dan çekilme kararının nihayetinde Amerikalılar tarafından verildiğini söylediği aktarılan haberde, ABD’li askerlerin çekilmesinin ardından bunun bir domino etkisi yaptığını anlatan Merkel’in, “Acı saatler yaşıyoruz, şimdi kurtarmaya konsantre olmalıyız” dediği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kocaeli’de Afgan kaçağın saldırısına uğrayan Ayşegül, bitkisel hayata girdi, gerilim artıyor!

HIZLI YORUM YAP