AK Parti Aday Adayının Yakınları, CHP'li Yeşiltepe Belediye Başkanına Silahlı Saldırıda Bulundu | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • AK Parti Aday Adayının Yakınları, CHP’li Yeşiltepe Belediye Başkanına Silahlı Saldırıda Bulundu

AK Parti Aday Adayının Yakınları, CHP’li Yeşiltepe Belediye Başkanına Silahlı Saldırıda Bulundu

Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik’e, yerel seçimler öncesinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Başkan Çelik’in seçim bürosunun önünden dün akşam saat 22.20 sıralarında gerçekleşen saldırıda, şüpheliler jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmazken, saldırının kamera görüntülerine yansıdığı belirtildi.

Başkan Çelik’in Açıklamaları:

Başkan Tahsin Çelik, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada olayı şu şekilde aktardı:

“2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimler için Türkiye genelinde aday adaylığı netleşen 120 küsur aday adayı içinde biz de bulunuyorduk. Genel Merkezimizin görev vermesi üzerine seçim büromuzu açtık ve seçim çalışmalarımıza başladık. Dün akşam 22.20 sularında seçim büromuzun önüne gelen bir araçtan, içinde kaç kişi olduğunu tam olarak bilemediğim ama en az 2 kişinin bulunduğu bir grup tarafından silahla ateş açıldı.”

Çelik, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin AK Parti aday adayının yakınları olduğunu belirtti. Olayın ardından yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıslar, tekrar saldırı girişiminde bulunmak amacıyla seçim ofisimize gelmeye çalıştılar. Jandarma, tekrar bu kişileri gözaltına aldı ve karakola götürdü. Ancak karakoldayken beni arayarak ‘Bu seçimi sana yaşatmayacağız, bu seçimi göremeyeceksin’ şeklinde ölümle tehdit edildim.”

Saldırıyı gerçekleştiren şahısların silahlı olduğunu ve tehditlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Çelik, “Bu arkadaşlar AK Parti aday adayı olan bir şahsın yakınları. Ortamı germek ve gerginlikten beslenmek isteyen bir grup. Bizim hiçbir husumetimiz yok, hiçbir sıkıntımız olmadı.” şeklinde konuştu.

Olayın detayları soruşturma kapsamında netleşirken, silahlı saldırının yerel seçim atmosferine gölge düşürdüğü belirtiliyor.

Konuyla İlgili Ak parti henüz açıklama yapmadı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Parti’nin ortağı Sinan Oğan Terör Saldırısı Sonrası 12 Şehit Varken Londra keyifli anları

HIZLI YORUM YAP