Cumhurbaşkanı Erdoğan : Tribünden izlemesi mümkün değil ! | DÜNYA, EKONOMİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Tribünden izlemesi mümkün değil !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’ye 10-11 Aralık’taki zirvenin hemen öncesinde Doğu Akdeniz ile ilgili dikkat çeken bir mesajı verdi. Bölgedeki doğal gaz miktarının 3,5-10 trilyon metreküp, petrolün 1,5-3,5 milyar varil hesaplandığının özellikle altını çizen  Erdoğan, “Bölgemizdeki hiçbir ülke, bu potansiyeli görmezden gelemez. Türkiye gibi, Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesinin gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değil” ifadesini kullandı.

Üniversiteler Konseyi ve Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen “Doğu Akdeniz Çalıştayı”na video mesaj gönderdi. Çarpıcı mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Doğu Akdeniz ile ilgili meseleler bizimle beraber dünyadaki birçok devletin ve akademik kuruluşun da öncelikli gündemini oluşturuyor. Akdeniz’e kıyısı olsun veya olmasın pek çok ülke, burada meydana gelen olayları yakından takip ediyor, bir şekilde müdahil olmaya çalışıyor. Son yıllarda başta enerji olmak üzere Avrupa, Afrika ve Ortadoğu eksenli tüm tartışmaların odağında Doğu Akdeniz yer alıyor.

BU KAYNAKLARI KİMSE GÖRMEZDEN GELEMEZ

Bilimsel araştırmalar, bölgedeki çıkarılabilir doğal gaz miktarının 3,5 trilyon ile 10 trilyon metreküp, petrol rezervinin 1,5 ile 3,5 milyar varil civarında olduğu hesaplanmaktadır. Ekonomik gücü, konumu ne olursa olsun bölgemizdeki hiçbir ülke, bu potansiyeli görmezden gelemez. Özellikle Türkiye gibi, Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesinin burada yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değildir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Miçotakis’ten skandal Türkiye açıklaması: Başardık !

HIZLI YORUM YAP