ABD can derdinde Trump golf derdinde | DÜNYA, EKONOMİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

ABD can derdinde Trump golf derdinde

ABD can derdinde Trump golf derdinde

 

ABD, ülkeyi esir alan korona virüs salgınıyla savaş’a devam ediyor. Ülkede 1 milyon 666 bin 828 kişide korona virüs vakası tespit edilirken, salgın nedeniyle 98 bin 683 kişi öldüğünü kaybetti. Ülke salgından kafasını kaldıramazken Başkan Trump’ın golf oynaması büyük olay oldu .

ABD Başkanı Donald Trump, birçok eyalette Covid-19 yasaklarının gevşetildiği günlerde uzun bir zaman sonra ilk kez Virginia’da bulunan kendi şahsına ait olan golf sahasına gitti.

Tesiste keyifli birkaç saat geçiren ve muhafazakar yandaş medyanın “ülkenin normale dönüş sürecine destek” sinyali olarak yorumladığı ziyaret, ana akım mühalif medya liberal medyada ve Demokratlarda büyük tepki almasına neden oldu.

3 Kasım’daki seçimlerde Trump’ın muhtemel Demokrat rakibi Joe Biden,Sosyal Paylaşım sitesi olan Twitter  hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Ölü sayısı 100 bine yaklaştı, on milyonlarca Amerikalı işsiz, bu arada Başkan gününü golf oynayarak geçiriyor.” ifadelerini kullandı

Birçok Demokrat Kongre üyesi de  benzer tepkiler de bulunan paylaşımlarla Trump’ı yerden yere vururken, ana akım medyada da Trump’ın salgın devam ederken, golf oynamaya zevk yaşamaya gitmesini eleştirdi.

Amerikan ekonomisinde normaleşme adımları atılırken, bir diğer yandan ise bağzı uzmanlar erken normaleşme adımlarının olağan 2. dalgaya neden olabileceği söyledi.

Güncel rakamlara göre,ABD ülke genelinde COVİD-19 virüsene yakalanan kişi sayısının 1 milyon 650 bini aştığı ABD’de, Covid-19 kaynaklı ölü sayısı ise 98 bini geçtiği kamuoyuna duyruldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kudüs bizim kutsal davamızdır ! ” Doğu Perinçek ”

HIZLI YORUM YAP