Türk lirası değer kaybetti Bulgaristan vatandaşları akın etti; otellerde oda kalmadı | DÜNYA
DOLAR

32,4022$% -0.01

EURO

34,7603% -0.02

STERLİN

40,8418£% 0

GRAM ALTIN

2.384,97%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.911,00%0,08

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türk lirası değer kaybetti Bulgaristan vatandaşları akın etti; otellerde oda kalmadı

Türk lirası değer kaybetti Bulgaristan vatandaşları akın etti; otellerde oda kalmadı

İnternet haber baykuş : Türk lirası değer kaybetti Bulgaristan vatandaşları akın etti; otellerde oda kalmadı. Dünya genelinde Türk lirasının değer kaybetmesine karşı Bulgaristan vatandaşları alış veriş ve tatil için Türkiye’yi tercih etti.

Bir çok oteller ‘de  yer kalmadığı belirtiliyor.

Edirne’ye akın eden Bulgar vatandaşları bir çok otelde yer bırakmadığı belirtililerken çoğunluğunun Bulgar vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan’dan yeni yıl alışverişi için Edirne’ye akın eden turistler, kentteki otellerde yılbaşına kadar boş yer bırakmadı. Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, yoğun bir Bulgar turist akını olduğunu belirterek, “Edirne’de otellerde toplam 2 bin 500 yatak sayımız bulunuyor. Bunların tamamı Bulgar turistler tarafından rezerve edilmiş durumda” dedi.

 

‘BİZE UCUZ GELİYOR, NE BULDUYSAK ALDIK’

Bulgaristan’dan yılbaşı alışverişi için düzenlenen turla Edirne’ye gelen soydaşlardan Belgin Ahmetova da kaliteli ve ucuz buldukları her şeyi satın aldıklarını söyledi. Ahmetova, “Yılbaşı alışverişi için geldik, ne bulduysak onu aldık. Ama en çok baklava satın aldık. Turla geldik ve burada her şey çok kaliteli. Bize ucuz geliyor. Yılbaşını buradan yaptığımız alışverişler ile geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘2 BİN EURO BOZDURDUM, HEPSİYLE ALIŞVERİŞ YAPACAĞIM’

Bulgaristan’dan özel aracıyla gelen Nazlı Ahmetova ise yılbaşı alışverişi için 2 bin euro bozdurup hepsiyle alışveriş yapacağını söyledi. Ahmetova, “Bulgaristan’dan Edirne’ye çok gelen var, lira düştüğü için. Yılbaşı alışverişini tamamen buradan yapıyoruz. Tüm ihtiyaçlarımız alıyoruz. Turlar da düzenleniyor ama biz kendi aracımızla geldik. Ben 2 bin euro bozdurdum ve hepsiyle alışveriş yapacağız. Edirne’de 2 gün kalacağız” dedi.

Kadir Kalinova da, “Fiyat uygun olduğu için her şey satın alıyoruz. Bugün 10 bin liralık alışveriş yapacağız. Hem kendi hem de yakınlarımız için alışveriş yapacağız. Yılbaşı alışverişi için tekrar geleceğiz. Türkiye’de her şey çok güzel” diye konuştu.

Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partinin kardeşi Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak!

HIZLI YORUM YAP