Ak Partinin kardeşi Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak! | DÜNYA
DOLAR

32,3110$% -0.16

EURO

34,8560% 0

STERLİN

40,7940£% 0.08

GRAM ALTIN

2.389,32%-0,30

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%0,32

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Ak Partinin kardeşi Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak!

Ak Partinin kardeşi Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak!

Ak Partinin kardeşi Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak! Özellikle ak partili seçmenlerin kardeşi olacak gördüğü Katar’dan şok bir açıklama geldi. Katar’ın Kıbrıs açıklarında Rum yönetimine destek vereceği ve petrol araması yapacağı bildiriliyor.

Ak Partili Cumhurbaşkanı henüz konuyla alakalı cevap vermezken, Ak partili vekillerin ‘de olaya tepki vermemesi şaşkınlık oluşturdu..

Türkiye’nin daha önce tepki göstermesine rağmen Katar, Güney Kıbrıs ile adanın güneydoğusundaki 5. parselde enerji arama ve üretim paylaşımı için anlaşma imzaladı.

Katar resmi haber ajansında yer alan anlaşmaya göre, Katar Petrolleri 5. parselde yüzde 40 hisseye, Exxon Mobil ise yüzde 60 hisseye sahip olacak.

Exxon Mobil-Katar Petrolleri konsorsiyumu, 5 Nisan 2017’de de Kıbrıs’ın güneybatısındaki 10 numaralı parselde doğalgaz arama ve sondaj hakkı için Kıbrıs’la anlaşma sağlamış ve ilgili anlaşma 15 Kasım’da uygulamaya girmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Kıbrıs adası açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına tepki göstermiş, ancak Exxon Mobil-Katar Petrolleri konsorsiyumunun 15 Kasım’da başladığı sondajla ilgili yapılan açıklamada, sadece Exxon Mobil’in adına yer verilmişti.

Katar Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacak

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tesla’da sözlü ve fiziksel taciz iddiaları devam ediyor, dünya bu olayı konuşuyor!

HIZLI YORUM YAP