Suriyeli muhalif gruplar arasında çıkan çatışma sonrası ateşkes sağlandı, Türkiye arabuluculuk yaptı | DÜNYA
DOLAR

32,2259$% 0.18

EURO

35,1895% 0.17

STERLİN

40,9147£% 0.1

GRAM ALTIN

2.465,19%-0,10

ÇEYREK ALTIN

4.002,00%-0,27

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Suriyeli muhalif gruplar arasında çıkan çatışma sonrası ateşkes sağlandı, Türkiye arabuluculuk yaptı

Suriyeli muhalif gruplar arasında çıkan çatışma sonrası ateşkes sağlandı, Türkiye arabuluculuk yaptı

Suriyeli muhalif gruplar arasında çıkan çatışma sonrası ateşkes sağlandı, Türkiye arabuluculuk yaptı, Ayrılıkçı gruplar arasında çıkan çatışmalarda bir çok kişi yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştı.

ÇIKAR ÇATIŞMASI

Edinilen bilgiye göre terörist grupların Esad yönetiminden diğer terör gruplarından ayrılarak kendilerine bölge edindikleri ve rakip diğer grupların bölgeye girmesini engellemek için çatıştıkları iddia edildi.

Reuters’a konuşan müzakerecilerden biri, Feylek el Şam, Levant Cephesi, Ceyş’ül İslam ve Ahrar el Şam grupları arasında ateşkes imzalandığını söyledi.

Euronews’in haberine göre Suriye Ulusal Ordusu’nun parçalarından oluşan bu gruplar arasında, El Bab kenti yakınlarında Cumartesi günü çıkan çatışmada 8 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

İddiaya göre çatışma, “El Kaide’den ayrılan Tahrir el-Şam’ın, Suriye Ulusal Ordusu çatısı altında bulunan rakip grupların bölgelerine güç göndermesi ve kontrol ettiği bölgeyi İdlib’den Afrin’e doğru genişleteceği korkusu” üzerine çıktı.

Beşar Esad karşıtı gruplar arasında çıkan 8 kişinin öldüğü çatışma sonrası Türkiye ara buluculuğunda ateşkese varıldı. Buna göre muhalif gruplar, çatışma öncesi askeri pozisyonlarına geri döndü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİT’ten Süleymaniye’de operasyon, Hüseyin Şibli öldürüldü

HIZLI YORUM YAP