Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire'ye gidiyor | DÜNYA
DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

STERLİN

41,0337£% -0.05

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze’deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas’ın Mısır ve Katar’ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi. Bu gelişme, İsrail’in de Refah bölgesindeki askeri harekatını genişlettiği bir döneme denk geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın teklifi kabul etmesine rağmen, önerinin İsrail’in güvenlik taleplerini karşılamadığını belirterek, müzakereler için bir heyetin Kahire’ye gönderileceğini duyurdu.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Mısır ve Katar liderleri ile görüştüğü ve ateşkes önerisini kabul ettiği, ardından Hamas tarafından resmi bir açıklama yapıldığı kaydedildi. Hamas’ın ateşkes teklifinin kabul edilmesi, Gazze’deki siviller arasında büyük bir sevinç yarattı ve haber kutlamalarla karşılandı.

Ayrıca, üst düzey Hamas yetkilisi Halil El Hayya, teklifin detaylarını açıkladı. Buna göre, önerilen ateşkes üç aşamadan oluşacak ve her bir aşama 42 gün sürecek. Plan, İsrail’in Gazze’den çekilmesi, yerinden edilen Filistinlilerin geri dönüşü, rehineler ve mahkumlarla takas yapılmasını içeriyor.

Öte yandan, İsrail ordusu, Refah şehrine yönelik hem karadan hem de havadan operasyonlarını sürdürdüğünü ve sınır kapısının kontrolünü tamamen ele geçirdiğini bildirdi. Bu durum, bölgeden insani yardım geçişlerini de etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İsrail heyetinin Kahire’ye varışıyla birlikte, Mısır’ın arabuluculuk çabalarının sonuç verip vermeyeceği ve taraflar arasında kalıcı bir ateşkesin sağlanıp sağlanamayacağı merak konusu oldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

HIZLI YORUM YAP