Sauli Niinisto: Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusunu olumlu değerlendireceğiz | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Sauli Niinisto: Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusunu olumlu değerlendireceğiz

Sauli Niinisto: Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusunu olumlu değerlendireceğiz

Sauli Niinisto: Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusunu olumlu değerlendireceğiz. Skandal konuşma CNN’de gerçekleşti.

Özellikle ABD basını ve Dünyada ses getiren konuyla alakalı olarak iki liderin konuştuğu ve olumlu bilgiler verdiği ortaya çıktı!

ERDOĞAN CEVAP VERMEDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konuşmalara henüz cevap vermezken, iki ülkenin NATO üyeliğine hayır diyeceğini belirtiyor.

ERDOĞAN BENDEN ÖNCE İNSİYATİF ALDI” Sauli Niinisto: Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusunu olumlu değerlendireceğiz

VOA Türkçe’nin haberine göre; Niinisto, “Açık olmak gerekirse biraz kafam karıştı çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaklaşık bir ay önce bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim ve benden önce insiyatif aldı ve ‘NATO’ya başvuruyorsunuz ve biz bunu olumlu değerlendireceğiz’ dedi. Kendisine teşekkür ettim ve teşekkürün karşısında çok memnun oldu. Yani anlıyacağınız, kafam biraz karıştı. İki gün önce duyduklarımız farklıydı. Dün yeniden Türkiye’nin üyeliğimize açık olduğunu duyduk fakat hayıra dönüştü ya da olumsuza dönüştü diyelim. Sanırım şu anda net bir yanıta ihtiyacımız var. Erdoğan’la dile getirdiği problemlerle ilgili konuşmaya hazırım” dedi.

Niinisto, basın toplantısındaki bu açıklamasının benzerini Amerikan CNN televizyonuna da yaptı ve Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğini engelleyeceğini düşünmediğinin mesajını verdi.

tELE1

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya ile ilgili açıklama: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

HIZLI YORUM YAP