Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya ile ilgili açıklama: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya ile ilgili açıklama: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya ile ilgili açıklama: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

Başkan Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO katılmak için gösterdikleri adımlara ilişkin, “Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO’ya girmelerine ‘Evet’ demeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun ile bir araya gelerek basın toplansında soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO gösterdikleri adımlara ilişkin “Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Yunanistan NATO’dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi tekrar Yunanistan’ı NATO’yu aldı. Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine ‘evet’ demeyiz. Çünkü NATO, o zaman bir güvenlik örgütü olmaktan çıkar. Buna evet demek mümkün değil. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Pazartesi günü bizi iknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” ifadelerine yer verdi.

CEZAİYİR – TÜRKİYE TİCARETTE YENİ HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Başkan Erdoğan bununla birlikte ‘’ Cezayir’den ülkemize 17 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyde yapılan bu tarihi ziyaretle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz.

– Bu sene aynı zamanda diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 60. yılına hitap ediyor. 500 yıl öncesine uzanan ortak bir tarihi paylaşıyoruz. İlk toplantımızı gerçekleştirmek bu güne nasip oldu. İşbirliğimizi daha da ileriye taşıma kararlılığımızı karşılıklı olarak bir kez daha teyit ettik.

-2020 yılında ziyaretimizde 5 milyar dolar hedefimizi belirlemiştik. Salgına rağmen 4.2 milyar dolar düzeyine ulaştırdık. Bugün çıtayı yükseltip yeni bir hedef belirledik. O da 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız. Türkiye olarak her konuda Cezayirli kardeşlerimizin yanındayız. Yatırımcılarımız da bu süreci yakından takip ediyor. 1400’ü aşkın Türk firması, Cezayir’in güçlü ekonomisine güç katıyor. ‘’ diyerek ekonomik olarakta ilişkileri masaya yatırdıklarını basın toplantısında duyurmuş oldu.

Kaynak : Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pakistan’da patlama: 1 ölü, 12 yaralı! Radikal İslamcılar mı yaptı?

HIZLI YORUM YAP