Murat Yüksel T.C Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Viyana Büyükelcimiz Ozan Ceyhun ile bir araya gelecek. | DÜNYA
DOLAR

32,2834$% 0.03

EURO

34,7444% -0.02

STERLİN

40,3913£% 0

GRAM ALTIN

2.400,52%0,02

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Murat Yüksel T.C Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Viyana Büyükelcimiz Ozan Ceyhun ile bir araya gelecek.

Murat Yüksel T.C Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Viyana Büyükelcimiz Ozan Ceyhun ile bir araya gelecek.

Murat Yüksel T.C Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Viyana Büyükelcimiz Ozan Ceyhun24.04.2022 tarihinde Viyanada ermeni terör organizasyonu tarafindan hayatlarini kaybeden sehit Diplomatlarimiz icin Panel tartismasinda biraraya gelecekler.

Basın Duyurusu..

(ASALA) Viyana Büyükelciliginin girişimleri ile 24.Nisan Pazar günü Ermeni Teröristlerin
saldırısı neticesinde hayatlarını kaybeden Türk Diplomat’larının anısına düzenlenecek olan
Panel tartısmaşı ve konuya ilişkin resim sergisi sayın Viyana Büyükelcimiz Ozan Ceyhun’ nun katkilari ve katılımı ile düzenlenecektir.

Bu Tartismaya acik olan panele Sayın Fahrettin Altun Video Konferansı ile katılacaklar.

Viyana Suç Müzesi’nin kurucusu ve yöneticisi Harald Seyrl, verdiği bir röportajda Türk diplomat Daniş Tunalıgil’in Ermeni teröristler tarafından öldürülmesini anlattı. Tarihçi 24.04.2022 Pazar günü, tartismaya acik olan Panele katilacak, Sayin Harald Seyl bu saldiriyi kinadigini su sözleri ile ifade etti “Bu, dost olduğumuz bir millete ve ülkeye yönelik bir saldırıdır” dedi.
24.04.2022 tarihindeki tartismaya acik olan panele ayrica Politik Arastirmaci, analist ve gazeteci Mr. Klaus Jürgens. MSc# de katilacaktir.
——
22 Ekim 1975’te Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi olarak görev yapan Tunalıgil, Ermeni terör örgütleri ASALA ve JCAG üyeleri tarafından öldürüldü. Saldırı uluslararası öfkeye yol açtı.
Murat Yüksel heberini söyle özetliyor, üç terörist önce büyükelçilik binasına fark edilmeden girdi. Türk büyükelçiliği o sırada düzenli olarak faaliyette olduğundan, başlangıçta herhangi bir şüphe ortaya çıkmadı. Ancak bir çalışan kapıyı açtığında hemen saldırıya uğradı ve yere atıldı. Teröristler tabanca ve hafif makineli tüfek taşıyorlardı.
Saldırganlar önce resepsiyonun ardından sekreteryanın kontrolünü ele geçirdi. Yüksel, telefon hatlarının da kesildiğini belirtiyor. Büyükelçilik bu nedenle kimseyle iletişim kuramadı.
Yüksel, “Silahlı teröristlerden biri sekreterde beklerken bir diğeri büyükelçinin ofisine girdi” diyor. Terörist kendisine Türkçe olarak büyükelçi olup olmadığını sorduğunda büyükelçi masasındaki belgeler üzerinde çalışıyordu.” Ancak diplomat “akıllıca” ve soruyu olumsuz yanıtladı – ama boşuna. Kısa bir süre sonra birkaç kurşunla öldürüldü.
Failler hallen belirlenemedi

Avusturyalı müfettişler suikastı çözmeye çalışıyorlardı. İstanbul ve Ankara’yı ziyaret etmişler ve Türk makamlarıyla işbirliği yapmışlardır. Ancak failler henüz bulunamadı.

1970’lerde ve 1980’lerde Viyana’da toplam üç Türk diplomat öldürüldü.

Ayrica Türk diplomatlar Erdoğan Özen ve Enver Ergun’un katilleri henüz tespit edilemedi.
Ermeni lobilerinin amacı açıktır. ABD’de ve yandaslari de bu kirli amaca çanak tutmaktadır”

Bu acılı günde Asala tarfından sehit düsen tüm Türk Diplomatlarına Allah tan rahmet diliyoruz ve acılı ailelerine de sabırlar.
Dünya’da artık söz sahibi olan bir büyük Türkiye oldugunu kabuleniniz, oyanayacaginiz her hain oyunu bozabilecek gücte bir Büyük Türkiye var.
Dünyanin dört bir yaninda olan pek kiymetli Saygideger Büyükelcilerimiz bu gibi acili günlerimizi dünyanin dört bir yaninda lütfen daha cok duyuralim.

 

Devletimiz kimsenin yaptigini yanina kär birkmayacaktir, konuya ilskin bu mücadele Türkün mücadelesidir, ABD ve Fransadaki Diasporalar Rahmetli Abdullah Catliyi ve Saygideger büyügüm Alattin Cakıcı’yı hedef göstermeye calıstılar, Bu insanlar Türkün burnu kanasa rahat yatamazlar, milli suur sahibi, Vatanı ve Mileti icin mücadele vermis ve büyük bedeller ödemislerdir.

SON VAKIT
Saygi ve Sevgilerle Türkiyem

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya basını Kılıçdaroğlu’nu konuşuyor, Dünya elektrik kesintisini konuşuyor!

HIZLI YORUM YAP