Erdoğan'ın Ermenistan'daki vekalet savaşı, New York Post! Erdoğan'ı Hedef Aldı | DÜNYA
DOLAR

32,2234$% -0.11

EURO

34,9331% 0.17

STERLİN

40,5695£% 0.07

GRAM ALTIN

2.445,79%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.012,00%1,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Erdoğan’ın Ermenistan’daki vekalet savaşı, New York Post! Erdoğan’ı Hedef Aldı

Erdoğan’ın Ermenistan’daki vekalet savaşı, New York Post! Erdoğan’ı Hedef Aldı

Erdoğan’ın Ermenistan’daki vekalet savaşı, New York Post! Erdoğan’ı Hedef Aldı, haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren yazıda, Türkiye’nin Ermeni soykırımı yaptığı iddia edildi, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce arşivler açılsın talebine kayıtsız kalan Avrupa, Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlamaya devam ediyor!

Dışişleri bakanlığı ve Erdoğan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, gün içinde açıklama yapması bekleniyor!

Ermenistan’da bir vekâlet savaşı başlatmak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ihtiyaçlarına hizmet edebilir, ancak bu, Türkiye’nin bir asır önce Ermenilere karşı işlediği soykırımın korkunç bir yansıması .

27 Eylül’de Azerbaycan , sebepsiz saldırılarla suçlayarak Ermenistan ile ihtilafına yeniden başladı . Sorun, uluslararası alanda Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan, ancak daha önceki bir savaştan beri Ermenistan tarafından talep edilen ve yönetilen 150.000 kişilik (çoğu etnik Ermeniler) dağlık bir bölge olan Dağlık Karabağ yerleşim bölgesidir.

Azeriler açık bir şekilde saldırganlar: Sadece sayıları 3’e 1 olan Ermenileri aşmakla kalmıyor, Türklerin büyük yardımlarıyla ordularını modernize ediyorlar.

Dolayısıyla, Ermenistan’ın birkaç Azeri helikopteri ve tankını imha etmesi, iddia ettiği gibi büyük olasılıkla bir saldırıya cevap oldu.

Erdoğan’ın Azerbaycan’ı desteklemesi, sarkmakta olan iç ekonomisinin dikkatini dağıtır, ancak uzun süredir devam eden yerel bir çatışmayı daha büyük bir jeopolitik rekabete dönüştürür. Ermenistan ancak silahlanma yarışının bu tarafını körükleyen Rusya’nın desteğiyle direnebilir – bu da Moskova ile Ankara arasındaki çatışmayı yönlendirmek için sadece bir veya iki adım olduğu anlamına gelir.

Kendini ölümcül çatışmaları önlemeye adamış bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan International Crisis Group’tan Olesya Vartanyan, “Büyük ölçekli bir savaştan bir adım uzaktayız” diyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO, Papa Francis ve diğerleri ateşkes çağrısında bulunurken, Erdoğan büyüyen ateşi destekleyerek Azerbaycan’a tereddütsüz destek veriyor.

Ama bunu dehşetin ötesinde kılan tarih: Ankara, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda yaklaşık 1,5 milyon Ermeni soykırımını hala kabul etmiyor ve şimdi sayısız katliam yapmaya kararlı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İple şehre ‘köle gibi’ götürülen adam polise dava açtı

HIZLI YORUM YAP