Alman arama kurtarma köpeği 60 kişiyi enkazdan çıkardı | DÜNYA
DOLAR

32,2518$% -0.08

EURO

35,1763% 0.13

STERLİN

41,0211£% 0.05

GRAM ALTIN

2.464,45%-0,03

ÇEYREK ALTIN

4.000,00%0,07

a

Alman arama kurtarma köpeği 60 kişiyi enkazdan çıkardı

Alman arama kurtarma köpeği 60 kişiyi enkazdan çıkardı - Almanya, büyük deprem felaketinden sonra sahibiyle birlikte, Celle kentinden Türkiye’ye giden arama-kurtarma köpeği Pia’yı konuşuyor.

Depremden hemen sonra, özel eğittiği köpeği Pia ile birlikte Türk konsolosluğuna başvuran ve Kahramanmaraş’a giden Uwe Elze, enkaz altından 60 kişinin bulunmasını sağladı.Pia, 60 kişiye ulaşırken, kurtarma çalışmalarından sonra Almanya’ya döndü. Sahibi o günleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.Almanya’dan Türkiye’ye giden adam köpeğiyle birlikte 60 kişiyi kurtarmayı başardıklarını söyledi.Elini kalbinin üzerine koyan Elze, “Hepimiz insanız. Günlerdir umutsuzluk, umut, şaşkınlık arasındayız. Enkazdan çıkan ölü sayısını ise hiç sayamadık” diyor.

YÖRE HALKI BİZİ BAĞRINA BASTI

Depremi haberlerde duyunca hemen Hannover Başkonsolosluğu’na başvuran Elze, 12 saat sonra uçakla deprem bölgesine yola çıktığını söyledi.Enkaz bölgesinde çalışmaya başladıktan sonra dinlenmeye zaman bulamadıklarını, sabahları donmuş şapkaları ile uyandıklarını anlatan Elze, yöre halkının dayanışma, samimiyet ve minnettarlığına inanamadığını söyledi. Elze, “Orada insanlar bize sarılıyor. Pia için, biz bir şey istemeden yiyecekler getiriyorlar” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran’ın güneybatısında korkutan deprem

HIZLI YORUM YAP