ABD'den Rusya'ya ağır darbe Joe Biden Putin'in üzerini çizdi! | DÜNYA
DOLAR

32,3413$% -0.06

EURO

34,8479% 0.14

STERLİN

40,6582£% 0.15

GRAM ALTIN

2.383,62%-0,53

ÇEYREK ALTIN

3.929,00%-0,12

a

ABD’den Rusya’ya ağır darbe Joe Biden Putin’in üzerini çizdi!

ABD’den Rusya’ya ağır darbe Joe Biden Putin’in üzerini çizdi! ABD başkanı Biden önemli bir karar alması dünya basınında geniş yer buldu, Joe için ise Trump destekçileri ise eleştiride bulundu ve Rusya ile anlaşmanın olması gerekliğini savunması ise dikkatlerden kaçmadı!

Putin yanlısı Trump!

Trump ise Putin yanlısı olarak çizgisini belli ederken, Joe Biden ise savaşa karşı olduğunu bir kez daha gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, günlerdir konuşulan yasağı canlı yayında açıkladı. Biden, ABD’nin Rusya’dan petrol ve doğalgaz alımını durdurduğunu tüm dünyaya duyurdu.

Biden’ın konuşmasından satırbaşları:

  • Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz. Avrupalı ülkeler bu kaynağa daha bağımlı. Biz aksine net ihracatçı pozisyondayız. Onlar hemen bu adımı atamasalar bile, Rusya enerjisinin üzerinde çalışmalarımız devam edecek.
  • Bugün biz amacımız doğrultusunda birlikte olmayı sürdüreceğiz.
  • Bu savaş Putin’in savaşı. Ruble yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Bir ruble, bir cent kadar.

VENEZUELA VE SUUDİ ARABİSTAN İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Erken saatlerde ABD’nin Rusya’dan petrol ithalatı yasağını değerlendirdiği belirtilmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus petrolüne yasak getirme konusunda henüz karar vermediklerini söylemişti. Psaki, ABD’nin ağır yaptırımlar getirdiği Venezuela ile petrol konusunu görüştüğünü, Rus petrolüne alternatif üretmek için Venezuela’nın yanı sıra Suudi Arabistan ve İran ile de görüşüldüğünü belirtmişti.

ANLAŞMA SAĞLANINCA AÇIKLAMA YAPILACAK

ABD’nin Venezuela ve Suudi Arabistan’la anlaşmaya varması sonrasında Rusya’dan petrol ihracatının yasaklandığını açıklayacağı belirtiliyor. Venezuela lideri Maduro da ABD yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin detay vermekten kaçınmış ancak görüşmelerin “saygılı, samimi ve diplomatik” geçtiğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

New York’ta Kiralar Artıyor

HIZLI YORUM YAP