2 Doz aşı olsanız 'da Delta varyantına yakalanabilirsiniz! | DÜNYA
DOLAR

32,4005$% -0.13

EURO

34,8105% 0.15

STERLİN

40,7485£% 0.42

GRAM ALTIN

2.435,98%-0,10

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-1,43

a

2 Doz aşı olsanız ‘da Delta varyantına yakalanabilirsiniz!

2 Doz aşı olsanız ‘da Delta varyantına yakalanabilirsiniz! Yeni tip virüs ile dünya karşı karşıya Türkiye’de görünen virüsle alakalı olarak uzmanlar uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Bir çok sağlık kuruluşu ise uyarılarını artırdığı ve bu konuda toplumsal olarak kişilerin uyarılması gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye’de şu anda sadece bir kişide tespit edilen virüsle alakalı olarak sağlık bakanlığı henüz bir açıklama yapmadı.

Ülkeler ise konuyla alakalı olarak çalışmalarına başladı.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Delta mutasyonuna karşı dikkatli olunması uyarısını yinelerken bu varyantın orijinal Covid-19’da çok daha hızlı yayıldığını duyurdu.

DSÖ’nün ilaç ve sağlık ürünlerinden sorumlu genel direktör yardımcısı Dr. Marangela Simao bir açıklama yaptı. CNBC’de yer alan habere göre; Dr. Simao, “İnsanlar iki doz aşı oldukları için kendilerini güvende hissetmemeliler. İki doz aşı olsalar da insanlar kamuya açık alanda maske takmaya devam etmeliler” dedi.

Dr. Simao, “Aşı tek başına koruma sağlamıyor. İnsanların sürekli maske takması ve havalandırılmış ortamlarda bulunması gerekiyor. El temizliğine önem verilmeye ve sosyal mesafeye devam edilmeli. Kalabalıklardan uzak durulmalı çünkü iki doz aşı olsalar da insanlar hastalığı bulaştırabilir” ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye Açıklaması!

HIZLI YORUM YAP