Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'dan Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye Açıklaması! | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye Açıklaması!

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye Açıklaması!

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye Açıklaması! 3 başlıkta açıklanan konuşma ‘da başbakanın Türkiye’de olan mevcut durumda olan konuların ve mülteci konusunda değindiği görüldü!

Mültecilerin Avrupa’ya geçişini engellemeliyiz, Başbakanın özellikle Suriyeli ev diğer göçmenlerin Türkiye ve komşu ülkede kalmasını istediğini belirtti, AB ülkeleri daha öncede Türkiye’de kalmasını istediğini belirtmiş ve para yardımı yaparak Suriyelilerin Türkiye’de kalmasına olanak sağlamıştı.

DIŞ İŞLERİ BAKANI HENÜZ CEVAP VERMEDİ

Dışişleri bakanlığının konuyla alakalı henüz bir açıklama yapmadığı görülürken, Sebastian Kurz şu başlıklara da değindi.

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz geçtiğimiz günlerde Avusturya’da yakalanmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, Türkiye saati ile gece yarısında yaptığı açıklamada, Avusturya’da tutuklanan Korkmaz’ın dolandırıcılık yoluyla 133 milyon dolardan fazla parayı akladığı ve paranın Türkiye ile Lüksemburg’daki hesaplarda bulunduğunu belirtmişti.

İddianamede Korkmaz aleyhine kara para aklama, elektronik araçlarla mali dolandırıcılık ve resmi incelemeyi engelleme suçları yönelitilmişti. İadesi istenen Korkmaz’la ilgili Avusturya’dan açıklama geldi. Türkiye ile Gümrük Birliği ve sığınmacı anlaşmalarının güncellenmesinin ele alınacağı AB zirvesi öncesi konuşan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Brüksel’deki açıklamasının satır başları şu şekilde:

*Türkiye’de insan haklarının durumu dramatik bir hal aldı, buna müsamaha gösteremeyiz

*Mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere destek vermemiz gerekiyor

*Mültecilerin komşu ülkelerde kalmasını, Avrupa’ya gelmelerini önlemek istiyoruz

-Reuters

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya genelinde en çok aşı yapan ülkelerin sıralaması belli oldu TÜRKİYE 9. Sırada!

HIZLI YORUM YAP