Dr. Kerem Kılıçdaroğlu: Söyleşisi Gündem Oldu | SİYASET
DOLAR

32,4090$% -0.08

EURO

34,6339% -0.54

STERLİN

40,5297£% -0.76

GRAM ALTIN

2.391,43%-1,78

ÇEYREK ALTIN

3.924,00%-1,77

a

Dr. Kerem Kılıçdaroğlu: Söyleşisi Gündem Oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TED (Türk Eğitim Derneği) üniversitesinde öğretim görevlisi olan olan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle otoriterleşmenin hakim olduğunu söyledi. Ankara’da yayın yapan Radyo Harman’da canlı yayın konuğu olan Kerem Kılıçdaroğlu iktidar tarafından haksız eleştiriye rağmen babasının pozitif bir siyaset yürütmeye çalıştığını belirtti. TED Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ilişkiler bölümünde öğretim görevlisi olan Dr. Kerem Kılıçdaroğlu “Siyaseti sevmiyorum ama işimin gereği olduğu için takip ediyorum. Ekonomide işlerin kötü olması, adalet, eğitim gibi temel konularda başarılı olamayan iktidar, otoriterleşmeyi tercih etti.

 

Buna rağmen babam üslubunu korudu. Ayrımcılığa ve şiddete karşı çıktı” dedi. Babasının uzun süredir CHP Genel başkanı olarak yürüttüğü politikayı değerlendiren Kerem Kılıçdaroğlu “Babam kavgadan uzak bir siyaset anlayışını benimsiyor. Bu nedenle gayet olumlu buluyorum, özellikle pozitif bir siyaset yürütmeye çalışıyor. Eleştirileri yapıcıdır. Bir şeyi eleştiriyorsa mutlaka önerisini de paylaşır. Kullandığı bu pozitif dil genel anlamda başarılı bir sonuç verdi özellikle yerel seçimlerde.” diye konuştu.

Hem ekonomideki kriz hem de giderek artan otoriter yönetim anlayışı nedeniyle uluslararası değerlendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yönelik değerlendirmelerinin olumsuz olduğunu hatırlatan Kerem Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Otoriterleşme, özellikle Ankara ve İstanbul belediyelerinin yardım kampanyalarını engellemeye çalışma girişimi bütün dünyada yankı uyandırdı. Ben bu girişimi seçmenle belediye başkanı arasında kurulacak bağın engellenmesi olarak görüyorum. AKP için belediyecilik çok önemliydi. Belediye hizmetleriyle parti seçmen birlikteliğini güçlendirdi.

Belediyeler muhalefetin kontrolüne geçince, iktidar için tehlike olduğunu gördü ve belediyelerin iş yapmasını engellemeye çalışıyor.bütün bunları izleyen uluslar arası kuruluşlar, demokrasiyi ölçen değerlendirme kuruluşları Türkiye’deki otoriterleşmenin giderek arttığını Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle de bunun artık bir resmiyet kazandığını belirtiyorlar. Aksine bir gelişme de yok. Bu dokunulmazlık tartışmaları, gazetecilerin hapiste olması gibi durumlar bu değerlendirme kuruluşlarını haklı çıkarıyor. İktidar iyi bir sınav vermedi. Siyaset hükümet üstünden değil tek adam rejimi üstünden devam ediyor.

Otoriterleşme devam ediyor ve bunun sürdürülebilir olduğunu söylemek pek mümkün değil ayrıca ekonominin daha da kötüye gideceğini söyleyebiliriz. Artan işsizlikle birlikte gelecekte daha zor günler bizi bekliyor. Bu ekonomik şartlarda bir erken seçim kaldırılabilir mi bunu ben de tam olarak bilemiyorum ama bu halde 2023’e kadar bir gidişatı zor görüyorum. Son anketlerde de AKP’nin %30’lara gerilediği söyleniyor. AKP’nin ileriye dair bir umut vermesi gerekiyor ama bu umudu veremiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gördüğüm en büyük tehlike” dedi ve Ak partiyi işaret etti

HIZLI YORUM YAP