Kedi Aşısı Fiyatları 2022 | Sağlık
DOLAR

32,3968$% -0.09

EURO

34,6170% -0.57

STERLİN

40,5055£% -0.81

GRAM ALTIN

2.387,30%-1,95

ÇEYREK ALTIN

3.917,00%-1,97

a

Kedi Aşısı Fiyatları 2022

İnsanların evlerinde yer verdikleri evcil hayvanların başında tahmin edebileceğiniz gibi kedi gelir. Kedi beslemek; zevkli olduğu kadar sorumluluk gerektiren bir eylemdir. Bilhassa kedinin aşılarının eksiksiz olması son derece önemlidir. Birçok kişinin aklında kedi aşısı fiyatları ne kadar sorusu yer alır.

Kedi Aşısı Fiyatları 2022

Kedilerin aşılarının yaptırılması son derece önemlidir. Hem kedinin hem de yaşam alanındaki diğer bireylerin sağlıklarının korunması açısından aşılara ihtiyaç duyulur. Kediler; tıpkı insanlar gibi birçok hastalık ile karşılaşırlar. Evcil hayvanları bu tür hastalıklardan korumanın tek yolu onları aşılamaktır.

Aşı öncesinde kedilerin detaylı bir sağlık kontrolünden geçmeleri şarttır. Hatta, dışkı ve kan tahlilleri yaptırılması da gerekli olabilir. Kedilerin aşılanması; onların vücutlarının antikor üretmeleri anlamına gelir. Bir başka deyişle, aşı; kedilere bağışıklık kazandırılması açısından son derece önemlidir.

Birçok kedi sahibinin aklında kedi aşısı ne zaman yaptırılır sorusu bulunuyor. Her şeyden önce, kedilerin doğumdan sonraki 45 gün içerisinde herhangi bir risk altında olmadıklarını ifade etmek gerekir. Çünkü, kediler; bu dönemde anne sütü alarak hastalıklara karşı bağışıklık kazanırlar. Fakat, 45 günlük sürenin sona ermesinin ardından kedilerin aşılarının yaptırılması gereklidir.

Kedi aşısı fiyatları; şehirler arası farklılık gösterir. Ancak, yine de aşı fiyatları hakkında birtakım bilgiler verilebilir.

  • Kuduz aşısı: Bu aşı için İstanbul’da 120 TL, Ankara ve İzmir’de ise 110 TL istenir.
  • Lösemi aşısı: Bu aşı için İstanbul’da 150 TL, İzmir’de 120 TL ve Ankara’da 110 TL talep edilir.
  • Karma aşı: Kedilere mutlaka uygulanması gereken aşılar arasında karma aşı da bulunur. Karma aşı için İstanbul’da 150 TL, İzmir’de 120 TL ve Ankara’da 110 TL istenir.
  • FIV aşısı: Fiyatı en yüksek aşılar arasındadır. İstanbul’da ve Ankara’da 190 TL istenirken İzmir’de 170 TL talep edilir.
  • İç ve dış parazit uygulaması fiyatı: Kedinin yılda ortalama dört defa iç ve dış parazit uygulamasından geçmesi gereklidir. Bu işlem için İzmir’de 640 TL talep edilir. İstanbul’da ise 520 TL istendiği söylenebilir. Son olarak, Ankara’da 460 TL istenmektedir.

Kedi aşısı fiyatları; her bir şehrin veteriner hekim odaları tarafından açıklanmıştır. Bir başka deyişle, kişinin yaşadığı şehrin veteriner hekim odasını dikkate alması gereklidir.

Yavru Kedi Aşısı Fiyatları 2022

Yavru kedilerin aşılanması şarttır. Çünkü, yavru kediler; yetişkin kedilere kıyasla daha zayıf bir bağışıklık sistemine sahiptir. Yavru kedilerin olması gereken aşılar arasında;

  • İç ve dış parazit uygulaması
  • Karma aşı
  • Lösemi aşısı
  • Karma aşı ikinci doz
  • Lösemi aşısı ikinci doz
  • Kuduz aşısı

bulunur. Kedi sahipleri; söz konusu aşıların herhangi bir yan etkisinin olup olmadığını merak ederler. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de aşıların birtakım yan etkilerine rastlanır. Ancak, her kedinin söz konusu yan etkilerle karşılaşması mümkün değildir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emel Çetin’e yeni bir ödül daha geldi…

HIZLI YORUM YAP