Web Sitenize Sızma Testi İçin Bir Hacker Nasıl Kiralanır? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4874$% 0.09

EURO

34,9301% 0.45

STERLİN

40,7895£% 0.44

GRAM ALTIN

2.429,86%-0,34

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%-0,70

a

Web Sitenize Sızma Testi İçin Bir Hacker Nasıl Kiralanır?

Web Sitenize Sızma Testi İçin Bir Hacker Nasıl Kiralanır? Nitekim rekabet son derece yüksek olduğu için BT alanı kolay değildir. Rakipler yalnızca sizden daha iyi ürünler bulmaya çalışmakla kalmaz, aynı zamanda sizden bazı önemli bilgileri çalmaya çalışır. Objektif olalım, kötü adamlar zayıf yanlarınızın fark edilmesini bekliyor.

O zaman şu soru ortaya çıkar: “ Bir web sitesini olası bilgisayar korsanlarının saldırılarından korumanın en iyi yolu nedir?” Yapabileceğiniz en iyi şey , sisteminizi bir penetrasyon testine tabi tutmaktır . Ancak bunu yaparak web sitenizin en savunmasız taraflarını tespit edip ortadan kaldırabilirsiniz.

Üstelik birçok firma, yüksek kaliteli olduğunu düşünerek hazır teknolojileri satın alma eğilimindedir. Ancak üzücü gerçek şu ki, işiniz için gerçek bir felakete dönüşebilirler.

Sızma testi yapmaya karar verdikten sonra profesyonel bir hacker aramaya başlamalısınız. Bu kişi yüksek uzmanlığa ve keskin bir zihne sahip olmalıdır. Bütçeniz izin veriyorsa, iki profesyonel bilgisayar korsanını işe almak iyi bir fikir olacaktır. Bu şekilde kendinizi güvende ve güvende hissedeceksiniz.

Şirketimizin sahip olduğu engin deneyimi göz önünde bulundurarak, web sitenizin güvenliğini sağlayacak ve profesyonel bir bilgisayar korsanı seçmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını sizinle paylaşmak istiyoruz.

  • Duruma dikkat edin

Uygun eğitim veren ve bir kişinin profesyonelliğini kanıtlayan Sertifikalı Etik Hacker akreditasyonu sunan birkaç kuruluş olduğunu bilmelisiniz. Sonuç olarak, bir bilgisayar korsanı böyle bir sertifika ile övünebilirse, hem beceri hem de fiyat açısından değerine katkıda bulunacaktır.

Ayrıca, bazı kişisel karakter özellikleri de dikkate alınmalıdır. Parlak bir bilgisayar korsanı meraklı, yaratıcı ve enerjik olmalıdır.

  • Bir bütçeye karar verin

Doğrusunu söylemek gerekirse fiyat şirkete, ortamın büyüklüğüne ve etkileşim süresine göre değişiklik gösterebilir. En uygun değişken, 7-10 gün içinde siber güvenlik testi yapmaktır . Bu tür hizmetlerin ortalama fiyatı 10.000 ila 12.000 ABD Doları arasında değişmektedir. Böyle bir meblağ ödeyerek, ekran görüntülerini, belgelenen saldırıların örnek kodlarını ve güvenlik açıklarının nasıl giderileceğine dair yol haritasını alacaksınız.

  • Elinden gelenin en iyisini yap

Lütfen kısıtlı bütçeli firmaların premium ürün üretemeyeceğini düşünmeyin. Neyse ki, günümüzde temel kod ve içerik taraması için bir dizi açık kaynaklı uygulama mevcuttur. Onlar sayesinde bazı bariz güvenlik açıklarını tespit edebileceksiniz. Tabii ki, bir hacker kiralamak pahalı da olsa daha etkili olacaktır.

  • Sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun

Test ne kadar agresif olursa, bilgisayar korsanları o kadar fazla güvenlik açığı bulabilir. Sonuç olarak, tüm şirketler bu zayıf noktaları düzeltmeye hazır değil çünkü paraları veya uzmanlıkları yok. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu nedenle birçok şirket bilgisayar korsanlarının eylemlerine sınırlar koyuyor. O zaman şu soru ortaya çıkıyor: “Gerçek suçluların sizden web sitesini hacklemek için izin isteyeceklerini düşünüyor musunuz? “. Kesinlikle hayır. Bu nedenle, ürünü bir penetrasyon testine tabi tutmaya karar verdiyseniz, müzikle yüzleşmeye hazır olun. Bütçeniz ve sorunları çözme yeteneğiniz olmadan bu tür önlemlere başvurmalısınız. Aksi takdirde, bu tür kontroller işe yaramaz. Bunu sadece kutuyu işaretlemek için yapmadığınızı, amacınızın ürünlerin güvenliği olduğunu unutmayın.

Web Sitenize Sızma Testi İçin Bir Hacker Nasıl Kiralanır?

Bir test türüne karar verin
Herhangi bir ciddi karar almadan önce konuyla ilgili birçok literatürü okumalısınız. Beyaz, siyah ve gri kutu penetrasyon testleri olduğunu bilmek çok önemlidir.

Peki, aralarındaki temel fark nedir? Beyaz kutu testleri sırasında şirket sahibi, kontrol edilecek ürün hakkında kapsamlı bilgi verir. Öte yandan, kara kutu bir çevre hakkında hiçbir bilgi gerektirmez. Son fakat en az olmayan gri kutu testi, önceki iki test arasında bir şeydir.

Sonuç

Sonuç olarak, sızma testi, web sitenizi düşmanların bakış açısından görmenin en iyi yoludur. Rakiplerinizin sizi hacklemekle ilgilenebileceğini anlamalısınız, bu yüzden olası zorluklara hazırlıklı olmalısınız. Ayrıca, web siteniz para işlemlerine izin veriyorsa veya müşteriler hakkında bazı özel bilgiler içeriyorsa, güvenlik ihlallerinin sonuçları gerçekten yıkıcı olabilir. Sadece riskleri değerlendirin ve uygun bir karar alın!

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

FIFA 2022’de Süper Lig’in en iyi oyuncuları belli oldu

HIZLI YORUM YAP