Valve Steam’in büyük güvenlik açığını uzaktan bilgisayarınız kontrol edilebilirdi! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4560$% -0.11

EURO

34,7502% -0.68

STERLİN

40,5359£% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,07%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,02

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Valve Steam’in büyük güvenlik açığını uzaktan bilgisayarınız kontrol edilebilirdi!

Valve Steam’in büyük güvenlik açığını uzaktan bilgisayarınız kontrol edilebilirdi!

Valve Steam’in büyük güvenlik açığını uzaktan bilgisayarınız kontrol edilebilirdi! Bir çok kişinin kullandığı bu yöntem ile kullanıcıların bilgisayarı başka şahıslar tarafından kullanılabilirdi, Açık bulunup hızlı bir şekilde müdahale edildi!

Valve; oyun sunucularınıbilgisayarınızı ve hareketlerinizi yönetebilecek düzeyde riske sahip olan açıklarını hackerlar bulmadan önce çözdüCheck Point Research tarafından bulunan büyük Steam açıkları bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlatabilecek düzeyde bir soruna yol açıyordu.

Steam Üzerinden Bilgisayarınızı Ele Geçirilebilecek Açık Düzeltildi

Valve; Steam üzerinden oyun sunucularını ele geçirebilecek, eşleşmeleri kontrol edebilecekbilgisayarınıza erişim sağlayıp kontrolü sağlayabilecek Steam içi hataları temizledi. Check Point Research tarafından Steam’in soketlerindeki ağ kütüphanelerinin içinde bulunan 4 açık Valve, Steam üzerindeki bu açıklar bildirildikten sonra düzeltti.

Check Point Research’ün iddiasına göre bu açıkların Counter Strike Global OffensiveDota 2 gibi oyunların eşleştirmelerini uzaktan çökertebileceğini; aynı açıkların bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlamak için de kullanılabileceğine dair söylemlerde bulundu. Ayrıca Steam mağazasında bulunan çoğu üçüncü parti oyun için de aynı durum geçerli. Eğer Check Point’ten önce bu açığı hackerlar bulsa idi, tek bir güvenlik açığı ile eşleştirmeye katılan tüm kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirebilecek ve kontrol edebilecekti.

 

Check Point, Eylül ayında bu bilgiyi Valve tarafına ilettiğinde geliştiriciler hemen CS:GO, Dota 2 gibi oyunlardaki sorunlara neden olan bu açıkları çözdüler ve diğer üçüncü parti oyun geliştiricilerine de sorunları ilettiler.

Eğer Steam’i CS:GO ve Dota 2 oynamak için kullanıyor iseniz herhangi bir kaygılanmanız gereken bir durum söz konusu değil. Valve tarafından geliştirilmemiş ve Steam’in mağazasında bulunan oyunların en son ne zaman güncelleme aldığına güvenliğiniz açısından dikkat etmeniz gerekmekte.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Geri sayım başladı Siber Güvenlik haftası geliyor

HIZLI YORUM YAP