Twitter Sahte Haberleri İşaretleyecek, Sahte Belge ve Kaos Çıkaranlar Engellenecek! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,2834$% 0.03

EURO

34,7444% -0.02

STERLİN

40,3913£% 0

GRAM ALTIN

2.400,52%0,02

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%0,02

a

Twitter Sahte Haberleri İşaretleyecek, Sahte Belge ve Kaos Çıkaranlar Engellenecek!

Twitter Sahte Haberleri İşaretleyecek, Sahte Belge ve Kaos Çıkaranlar Engellenecek! Twitter yeni bir uygulamayı test etmeye aşladı özellikle Türkiye ve başta arap ülkelerinde sahte hesaplar ve algıda kullanılan sosyal medya platformu yeni kontrol edilen buto sayesinde bir çok olayında önüne geçecek.

Uygulama sadece resimleri değil videoları ‘da içeriyor olacak.

Twitter yakın zamanda konuyla ilgili bilgilendirme yaparak Türkiye içinde test etmeye aşlayacak böylelikle sahte ve algı haberler ve resimler paylaşan kişiler işaretlenmiş olacak.

Nasıl işliyor yeni sistem

Sahte haber işaretlenecek kişiler sahte haberi işaretleyerek bilgi göndermiş olacak, twitter ise aynı zamanda işleme abşalayarak hesabı ve amacını incelemiş olacak, böylelikle sahte yapan yapan kişiler ‘de deşifre edilmiş olacak. Twitter hesap sahiplerini mail ve numalarını paylaşabilir mi merak konusu bir çok uzman bunu yapmanın yasal olmayacağını fakat algı amacı güden hesapların bilgilerini twitter bazı ülkeler için açabilir denildiği konuşuluyor.

Türkiye’de özellikle her yıl milyonlarca hesap açılıyor ve kapatılıyor, özellikle Ak troller olarak bilinen grup ( ak partili gibi davranan sahte hesaplar ) ihvancı ve daeşli terör hesaplarının bilgilerini paylaşacağı düşünülüyor.

 

Kaynak: bbc

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Erdoğan’dan ‘Güçlü Türkiye’ mesajı ! Sosyal medyadan ‘ErdoganınYanındayız’ cevabı

HIZLI YORUM YAP