Twitch, 135 GB veri sızdığını doğruladı! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Twitch, 135 GB veri sızdığını doğruladı!

Twitch, 135 GB veri sızdığını doğruladı! Twitch, milyonlarca izleyiciyi platforma çeken en iyi kullanıcıları ile video oyunu akış pazarına hükmediyor. 2011 yılında piyasaya sürüldü ve sadece üç yıl sonra Amazon tarafından 1 milyar dolara yakın bir anlaşmayla satın alındı. Amazon’un sahip olduğu video oyunu akış platformu Twitch, muazzam bir veri ihlali gibi görünen bir şeyden etkilendiğini doğruladı.

Kabaca 135 gigabayt veri çevrimiçi olarak sızdırıldı ve yalnızca Twitch’in kaynak kodunu değil, aynı zamanda yayıncılarının ödeme rakamlarını da ortaya çıkardı – 2019’dan bu yana en popüler hesaplar için bir milyon dolardan fazla. Birkaç oyuncu, sızıntıdaki verilerin gerçekliğini onayladı. Scott Hellyer, kendisine atıfta bulunan sızıntıdaki verilerin “ödeme değeri bilgisi açısından %100 doğru” olduğunu tweetledi.

“Bu gerçek ve insanları yıllarca etkileyecek. Lütfen bu konuda endişelenen insanlar için bunu küçümsemeyin” diye ekledi. Veri ihlali, “Twitch sızdırıyor birinci bölüm” başlıklı isimsiz bir gönderide daha fazla bilginin açıklanacağını önerdiği 4chan görüntü panosunda ilan edildi.

Reklamcılık
Bir torrent dosyasıyla bağlantılı gönderi, “Jeff Bezos bunun için 970 milyon dolar ödedi, bunu ÜCRETSİZ olarak veriyoruz” dedi.

Sızıntı yapan kişi, ihlalin “iğrenç bir toksik lağım havuzu” olarak tanımladıkları Twitch topluluğuna karşı duyulan hoşnutsuzluktan kaynaklandığını belirtti.”Çevrimiçi video akışı alanında daha fazla aksama ve rekabeti teşvik etmek için onları tamamen pwn ettik” diye eklediler.

Ayrıca Twitch’in dahili güvenlik araçları ve altyapı verileri de sızdırıldı. Şifrelerin veya kredi kartı bilgilerinin de çalınıp çalınmadığı bilinmiyor.

Kısa bir açıklamada Twitch şunları söyledi: “Bir ihlalin gerçekleştiğini onaylayabiliriz. Ekiplerimiz bunun boyutunu anlamak için acilen çalışıyor.

“Ek bilgi mevcut olur olmaz topluluğu güncelleyeceğiz. Bize tahammül ettiğiniz için teşekkür ederiz.”

Twitch ayrıca kullanıcılara e-posta göndererek yayın anahtarlarını “çok dikkatli bir şekilde” sıfırladığını bildirdi.

 

Yayın anahtarları, her kullanıcıya atanan benzersiz kodlardır ve bu kodlar, seçtikleri yazılımı kullanarak Twitch’e yayın yapmalarına olanak tanır.

Şirket, doğrudan bir PlayStation veya Xbox konsolundan yayın yapanların veya Twitch mobil uygulaması gibi kendi hizmetlerinden birini kullananların, anahtarlarının otomatik olarak güncellenmesi gerektiği için hiçbir şey yapmalarına gerek olmadığını söylüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Türkiye, ABD’den F-16 istedi’ iddiası ABD’den açıklama geldi, Türkiye elçiliği sorulara cevap vermedi

HIZLI YORUM YAP