Sinoz kozmetik hacklendi, müşteri bilgileri çalındı! 1.35 milyon kişi bilgisi hackerların elinde! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5762$% 0.27

EURO

34,9921% 0.04

STERLİN

40,7968£% -0.02

GRAM ALTIN

2.458,99%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,05

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Sinoz kozmetik hacklendi, müşteri bilgileri çalındı! 1.35 milyon kişi bilgisi hackerların elinde!

Sinoz kozmetik hacklendi, müşteri bilgileri çalındı! 1.35 milyon kişi bilgisi hackerların elinde!

Sinoz kozmetik olarak bilinen ve çıkardığı leke kremi ile milyonlarca kişiye ulaşan kozmetik firması hacklendi.Veri tabanı güncellemesi sırasında tespit edilen log kayıtları sırasında ortaya çıkan saldırı sonrası firma sahibi Yasin Çörekçi ve firma henüz bir açıklama yapmadığı görüldü.

 

 

Geçtiğimiz dönem ise bir güvenlik uzmanı kozmetik firmasına saldırı olacağını bazı siber ekiplerin müşteri bilgilerini alacağını açıklamıştı.

Sinoz markasının hacklenmesi ise tesadüf olmadığı açıklanıyor, firma önemli şekilde müşteri datası olduğu belirtiliyor, müşteri datalari ise illegal yollardan satışa çıkmış olabileceği bildiriliyor.

Açıklamada bazı müşterilerine ait şifrelerin ve kişisel bilgilerin ele geçirildiği duyuruldu. Ayrıca, veri tabanı güncellemesi sırasında dışarıya açık durumda olan porttan sızıntı ile veri tabanındaki müşteri bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

 

1.35 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ
Sinoz Kozmetik’e yapılan siber saldırı 23 Ağustos’ta güncelleme sonrası yapılan veri tabanı taraması sırasında log kayıtlarının incelenmesiyle tespit edildi. İhlalden etkilenen kişi sayısının ise 1 milyon 352 bin 358 olduğu açıklandı.

İhlalden etkilenen kişisel verilerin müşteriler ve potansiyel müşterilere ait ad, soyad, e-posta ve mobil telefon bilgileri olduğu kaydedildi.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Xiaomi Mi Mix 4 global pazara girmek için hazırlıl yapılyor ? Xiaomi Mi Mix Alınır mı ?Xiaomi Mi Mix Özellikleri nedir ?

HIZLI YORUM YAP