Roketsan Çakır Füzesini Tanıttı! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5651$% 0.23

EURO

34,9834% 0.02

STERLİN

40,7861£% -0.04

GRAM ALTIN

2.448,05%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,15

a

Roketsan Çakır Füzesini Tanıttı!

Roketsan Çakır Füzesini Tanıttı!; Savunma olan yatırımları ile dikkat çeken Roketsan yeni füzesi çakır tanıtımı oldukça ses getirdi! Türkiye yapılan tanıtım  öncesi ise uzun süredir üzerinde çalıştığı Füze özellikleri ile dikkat çekti.

Roketsan Çakır Menzili: 150 km üzeri olan menzili dikkat çekiyor.

Roketsan Çakır Hedef: Hedefe isabet oranı yüksek olan Çakır Füzesi hedefe gitmeden önce hedef değiştirme ve iptal özelliği bulunuyor.

Çakır Füzesi ise 2023 yılında tamamlanması bekleniyor, Füze tamamlanması için tüm olanakları ile çalışmaların sürdüğü belirtildi. Test atışı 2023 ‘de olacak.

İNSANSIZ PLATFORMALARDAN ATILIYOR SÜRÜ YETENEKLİ DÜNYADA İLK!

Çakır füzesi dünyada ilk seyir halinde atılan ilk füze olacak, Türkiye’de geliştirilen SOM, ATMACA, GEZGİN’den sonra Roketsan ÇAKIR da seyir füzesi ailesine girmiş oldu.

Hafif nitelikli olması ile tanıtılan Füze aynı zamanda deniz, hava, kara araçlarından rahatlıkla kullanılması amaçlandı, ÇAKIR’da Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen KTJ-1750 turbo-jet motorunun kullanılacağı açıklandı. ROKETSAN’da düzenlenen törende, Kale Ar-Ge motor geliştirme sözleşmesi de imzalandı.

ÇAKIR FÜZESİ HEDEF DEĞİŞTİRME İMKANI!

Roketsan her türlü hava şartlarında kullanılma bilme özelliği ve atış sonrasında hedef değiştirme özelliği bulunuyor. Veri bağının ağ tabanlı yapıya sahip olduğu, her türlü hava koşulunda görev yapabildiği, atış sonrası hedef değiştirme ve görev iptal imkanı bulunduğu bildirildi. ÇAKIR deniz yüzeyine çok yakın uçabilecek, karada ise radar soğurucu özelliği ve diğer sistemleriyle sinyal karıştırmaya karşı dayanıklı olacak. Çok fazla atıldığı için düşman savunma özelliklerini karmaşaya sürükleyecek nitelikte olması ile harp için oldukça etkili olacağı bildiriliyor.

Türkiye’nin dışa bağımlılığını sonlandırmak için üzerinde çalışmalar ise devam ediyor.

Roketsan Çakır

Geliştirilen sistemlerin TSK tarafından kullanılmasının bütün ülkeler için referans teşkil ettiğini hatırlatan Demir, “Bu çabamız sadece kendi milli çıkarlarımız koruma amaçlı olmuyor. Dost ve müttefiklerimize de bu ürünlerde destek olmaya devam ediyoruz. Tabi savunma sanayi bir ekosistem. Bu tür iddialı projeler ekosistemi büyütüyor ve derinlik kazandırıyor. Bu bize bir kere daha Türkiye’nin kendine yeterli ve güçlü olması hususunda atılan adımların ne kadar doğru ve kıymetli olduğunu bir kere daha gösteriyor.” dedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Savcılar Thodex iddianamesini tamamladı: Fatih Özer için 40 bin 564 yıla kadar hapis istendi

HIZLI YORUM YAP