Cengiz Emre Başocak: Siber güvenlik milli bir meseledir... | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,2589$% -0.02

EURO

34,7033% -0.07

STERLİN

40,3160£% -0.12

GRAM ALTIN

2.393,89%-0,25

ÇEYREK ALTIN

3.938,00%-0,37

a

Cengiz Emre Başocak: Siber güvenlik milli bir meseledir…

Siber güvenlik eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Güvenlik Uzmanı Cengiz Emre Başocak, “Siber güvenlik eğitimi artık milli bir mesele.

Siber güvenlik eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Güvenlik Uzmanı Cengiz Emre Başocak, “Siber güvenlik eğitimi artık milli bir mesele. Dijitalleşme çağında olduğumuz için birçok işimizi internet üzerinden yapıyoruz. Bu durum siber saldırı tehlikesini ortaya çıkarıyor. Bu tür tehlikelerin önlenebilmesi için siber güvenlik eğitiminin alınması gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Siber güvenlik eğitimlerinin artık milli bir mesele haline geldiğini belirten Cengiz Emre Başocak, konuyla ilgili açıklamalarında bu husus üzerinde durdu: “Siber güvenlik eğitimi, siber saldırılarda kullanılan araç-gereçlerin kullanılarak siber saldırıların gerçekleşmesini engellemeyi amaçlıyor. Çok önemli bir eğitim olduğunu ifade etmek mümkün. İnternet kullanıcıları olarak internetten gelebilecek her saldırıya açık bir durumdayız. Bu durum, güvenlik zafiyetlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Her internet kullanıcısının siber saldırı eğitimlerine katılması ve internet üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı kendini koruyabilecek olması gerekiyor.”

Siber Güvenlik Eğitimini İnternet Kullanıcılarının Alması Çok Önemli

Siber güvenlik eğitiminin geniş bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Cengiz Emre Başocak, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “İşletim sistemlerinin güvenliği, mobil sistemler ve güvenlikleri; ağ, uç, nokta güvenliği gibi konuların her biri siber güvenlik içerisinde değerlendiriliyor. Siber güvenlik eğitimini alan internet kullanıcıları, siber dünyanın görünen sınırlarını tanıma şansı elde ediyor. İnternet üzerinden gelebilecek tehditlerin farkında olduğu için nasıl hareket etmesi gerektiğini biliyor. Bu ve bunun gibi hususlar, özellikle son dönemlerde siber güvenlik eğitimine neden ihtiyaç duyulduğunun anlaşılmasını sağlıyor.”

Siber Saldırılar Hem Maddi Hem de Manevi Açıdan Zarara Neden Oluyor

Siber saldırıların hem maddi hem de manevi açıdan birtakım sonuçları bulunduğunun altını çizen Cengiz Emre Başocak, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Siber saldırılar çok komplike saldırılardır. Maddi ve manevi açıdan birtakım zararlara sebep oldukları için özellikle günümüz dünyasında çok daha fazla dikkate alınmalılar. İnternet kullanıcıları siber güvenlik eğitimi alarak kendilerini bu alanda yetiştirmeli ve internetten gelebilecek tehlikelere karşı tetikte olmalı. Kişisel bilgilerin korunması, bilgisayar ağlarının korunması ve daha pek çok husus; son zamanlarda çok daha önemli bir hal almaya başladı.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sahte otel siteleri ve sahte tatil sitelerine dikkat!

HIZLI YORUM YAP