Bilişim teknolojileri dalları | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4546$% -0.12

EURO

34,8345% -0.5

STERLİN

40,6719£% -0.43

GRAM ALTIN

2.442,42%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,10

a

Bilişim teknolojileri dalları

Bilişim teknolojileri dalları; Son yıllarda teknolojinin artık daha fazla gelişmesi ile birlikte bilişim alanı ‘da hızla yükseliş göstermektedir. Bilişim teknolojileri dalları ise bu nokta özellikle kişileri ve kurumların özel çalışmaları için farklı alanları ve dalları sizlere artık daha geniş kapsamlı sunuyor.

Bilişim teknolojileri alanı içerisinde en çok bilinen meslek grupları şunlardır;

  1. Ağ işletmeni (Network Uzmanı),
  2. Web tasarım ve programcılığı,
  3. Veri tabanı ve programcılığı,
  4. Bilgisayar teknik servisi,
  5. Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği.

Ağ işletmeni; Bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu.

Web Programcılığı; Yazılım ve donanım olarak kurulum bilgilerinin bilmesinin yanında, web sayfası yani bir internet sitesi tasarlama ve programlama dilleri aracılığı ile etkileşimli web uygulamaları ve internet siteleri hazırlayan bilgili kişiler olarak bilinmektedir.

Veri Tabanı Programcısı; Veri tabanı ve programlama dillerinin kurulumu, veri tabanını yönetimi ve oluşturulması, hata giderme, yazılım geliştirme, yedek almaya ve bakım yapmayı bilen bilgili kişilerdir.

Bilgisayar Teknik Servisçisi; Bilgisayar sistemlerinin yazılım kurulumu ve donanım kurulumundan sorumlu olan personeldir.

Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım olarak kurulum bilgilerinin bilmesinin yanında, yazılım mühendisi yazılım dillerini ustaca bilen ve kodlayan bilgili kişidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

FETÖ/PDY ‘nin siber ekipleri nerede?

HIZLI YORUM YAP