Akbank neden çöktü, içerde olan paralar ne olacak? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5629$% 0.29

EURO

34,9684% 0.4

STERLİN

40,6861£% 0.29

GRAM ALTIN

2.442,55%0,17

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,63

a

Akbank neden çöktü, içerde olan paralar ne olacak?

Akbank neden çöktü, içerde olan paralar ne olacak? Milyonlarca kişi bu soruyu soruyor, sormakta haklı. Çünkü güzel ülkem Türkiye’de o kadar çok dolandırılma olayı oldu ki sormaya ‘da devam edecek doğru olan bu..

AKBANK NEDEN ÇÖKTÜ

Akbank yetkilileri bu sorunun cevabını anabilgisayarda olan arızadan meydana geldiğini söylüyorlar, bu durumda bilgisayarın sorunlu kısmının datalara zarar vermeden düzelmesini sağlamaya çalıştıkları görünüyor.

DATA zarar görürse ne olur? Bunu düşünmek bile istemiyorum %1 oranında bir kayıp binlerce insan demek olur ki bu ‘da bankanın altından kalkamayacağı bir yük meydana getirebilir.

AKBANK MOBİLE GİREMİYORUM?

Sistemlerin çalışmadığını ve bakımda odluğunu düşünürseniz şuan’da girememeniz çok normal, en fazla 3 gün içinde tüm sorunlar düzelecektir. Bundan dolayı mağduriyet yaşayan olursa bir Avukatlık firmasına başvuru’da bulunması en uygun olanıdır.

 

AKBANK HACKLENDİ Mİ?

Yaklaşık olarak bir yıl önce siber saldırılara karşı dikaktli olunması gerektiği herkese anlatıldı, tabiki banka hacklense veya siber saldırı olsa, anlık kesintiden bahsediyorum bunu evet yapılşdı diyecek hali yok, Hacklense şu an’da datalar satılır ve en az üç kişi hesabından bunu fark eder, Çünkü hacklendiği an datalar satılır ve kartlardan az’da olsa miktarlar çekilkmeye başlanır.

DDO için ise anlık kesinti olabilir ama artık teknoloj iielk birlikte durumlar değiştir, Türkiye’de kapanmayacak hiç bir sistem yok, milyon dolarda verseniz o sistemler kapanır. Fakat bu kullanıcının zarar edeceği bir durum olmaz.

AKBANK NE ZAMAN DÜZELİR?

Bu orada olan elemanların çalışmalarına bağlı, yedek alma işlemleri ve yeni bir sisteme geçmek demek günler alabilir ama bugün yarın 3 gün için’de düzelmesi lazım. Yanlış hatırlamıyorsam bir banka 3 gün kapalı kalırsa anlaşmaları bozulur ve suç işleyeceğien dağir avrupa’da uzmanların söylediğini beyan ediyorum o zaman ne olur, Türkiye’de iletişim bakanlığı ve diğer bakalıklar neder bilmiyorum.

AKBANK’DA KALAN PARALAR NE OLACAK?

Banka batmazsa ve datalar ‘da değişiklik olmazsa alırsınız, ayrıca kimsenin zarar edeceğini düşünmüyorum, herkes parasını alır, bundan ki,msenin şüphesi olmasın.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rumen kripto milyarderi öldü! Bitcoin miras kalır mı?

HIZLI YORUM YAP