Suudi Arabistan'da Gerçekleşen Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa Finali, ilk 11'ler belli oldu | Spor
DOLAR

32,2562$% 0.03

EURO

34,7332% 0.1

STERLİN

40,3579£% 0.06

GRAM ALTIN

2.401,96%0,38

ÇEYREK ALTIN

3.947,00%0,15

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Suudi Arabistan’da Gerçekleşen Fenerbahçe – Galatasaray Süper Kupa Finali, ilk 11’ler belli oldu

Suudi Arabistan’da Gerçekleşen Fenerbahçe – Galatasaray Süper Kupa Finali, ilk 11’ler belli oldu

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki heyecanlı Süper Kupa finali için beklenen ilk 11’ler belli oldu. Suudi Arabistan’da gerçekleşen bu mücadele, Türk futbolunun iki devi arasında 114 yıllık rekabetin 399. karşılaşması olma özelliği taşıyor.

Maçın saati 20.45 olarak belirlendi ve mücadeleyi hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Atv kanalı tarafından naklen yayınlanacak olan bu kritik mücadele, futbolseverlerin heyecanla beklediği bir derbi olma özelliği taşıyor.

İki takım arasındaki rekabet tarihinde 399. maça ulaşıyor, sarı-lacivertliler 148 galibiyetle öne geçerken, sarı-kırmızılılar 127 galibiyetle cevap veriyor. Bu uzun tarih boyunca 123 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

Süper Kupa’da ise Fenerbahçe ve Galatasaray, tarihte 6 kez karşı karşıya geldi. Bu kupa maçlarında taraflar 3’er kez galip gelerek şampiyonluk sevinci yaşadılar.

İlk 11’ler de merak edilen konulardan biri oldu. Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Kaan Ayhan, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Mauro Icardi’yi sahaya sürerken, Fenerbahçe’de ise teknik direktör İsmail Kartal, Livakovic, Osayi Samuel, Djiku, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko’yu tercih etti.

Mücadeleye dair ilginç bir detay da Suudi Arabistan’da oynanan Süper Kupa’nın 5 yıl daha bu ülkede oynanacak olması. Ancak, bu konudaki toplumsal tepkilere Türkiye Futbol Federasyonu’nun henüz cevap vermediği belirtiliyor. Futbolseverler, bu önemli derbiyi heyecan içinde bekliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hakem döven Faruk Koca tahliye edildi

HIZLI YORUM YAP