İstanbulspor Trabzonspor maçında olan pozisyon penaltı mı? | Spor
DOLAR

32,2411$% -0.02

EURO

34,8612% 0.47

STERLİN

40,4520£% 0.33

GRAM ALTIN

2.417,66%1,03

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%0,38

a

İstanbulspor Trabzonspor maçında olan pozisyon penaltı mı?

İstanbulspor Trabzonspor arasındaki mücadelede yaşanan tartışmalı pozisyon futbolseverleri ayağa kaldırdı. İstanbulspor’un Trabzonspor’a karşı 1-1 devam eden maçında gerçekleşen olayın ardından İstanbulspor başkanı, takımını maçtan çekti.

İstanbulspor, Trabzonspor maçında olan pozisyon penaltı mı?

Maçın 1-1 devam ettiği anlarda yaşanan olay, Trabzonspor ceza sahasında meydana geldi. İstanbulspor’un ceza sahası içindeki pozisyonu futbol otoriteleri tarafından değerlendirilmeye başlandı.

Pozisyonun detaylı incelenmesi sonucunda, penaltı olup olmadığı net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ancak, hakem VAR odasına pozisyonu incelemesi için çağırmıyor. Türk futbolundaki benzer hatalara bir yenisi daha eklenmiş oluyor.

Neden Penaltı?

İkili mücadele sırasında İstanbulsporlu oyuncu topa dokunuyor. Trabzonsporlu oyuncu ise topa dokunmuyor ve müdahale sonrasında İstanbulsporlu oyuncu yerde kalıyor. Bu durum dünyanın her yerinde net bir penaltı olarak yorumlanır. Ancak, VAR odası neden hakemi çağırmadı sorusuna henüz kimse cevap vermiş değil. Hakem hata yapabilir, görmeyebilir, ancak VAR bu pozisyonu değerlendiremez, Bu sebep ile hakemi incelemesi için çağırması gerekiyordu! Benzer durumlar diğer müsabakalarda da yaşanıyor.

İstanbulspor başkanının takımı çekmesi durumu, bir ceza uygulamasını gerektirebilir. Ancak, İstanbulspor gibi diğer takımların haklarının korunması gerektiği, VAR içinde görev yapan kişilerin hatalar sonrasında görevden alınması gerektiği vurgulanıyor. Daha kötü olayların önüne geçmek adına yaptırımın kaçınılmaz olduğu ve bundan sonraki olaylarda devletin resmi kurumlarının da dahil olabileceği belirtiliyor. Çünkü daha kötü olayların yaşanma olasılığı an meselesi olarak düşünülmeli, Şimdi bakalım geçtiğimiz hafta açıklama yapanlar ve haber olarak medyaya  açıklama yapanlar bu hafta bu penaltı pozisyonuna daha doğrusu hakkı yenen İstanbulspor için ne yorum yapacak ne karar verecekler!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşiktaş’ın olası Teknik direktör adayı Julen Lopetegui Beşiktaş ile anlaşmaya yakın

HIZLI YORUM YAP