Turgay Yıldız Kimdir? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Turgay Yıldız Kimdir?

Türkiye’de işini başarı ile yapan ve adını geniş kitlelere duyuran çok sayıda tiyatro oyuncusu bulunuyor. Onlardan birisi de Turgay Yıldız! Fakat, başarılı tiyatrocu; geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yumdu. Yazımız sayesinde Turgay Yıldız’ın hayatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Turgay Yıldız Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Turgay Yıldız; birçok tiyatro oyuncusu gibi Ankara’da dünyaya gelmiştir. 3 Mart 1965 tarihinde dünyaya gözlerini açmıştır. Çocukluk yıllarından itibaren sahne önünde olmaya meraklı olduğunu ifade etmiştir. Yıldız; ilkokuldan liseye kadar Ankara’da eğitim gördü. Ardından, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin başında gelen Ankara Üniversitesi’ni kazandı. Burada Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde okudu. 1987 yılında henüz 22 yaşındayken üniversiteden mezun oldu.

Turgay Yıldız; üniversite eğitimini tamamlamasının ardından çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu işe odaklandı. 90’lı yıllarda birçok farklı tiyatroda oyuncu olarak görev yaptı. Buna ek olarak, Ankara TRT Televizyonu’nda da çalıştı. Oyunculuğun yanı sıra metin yazarlığı ve program sunuculuğu gibi görevler üstlendi.

1990’lı yıllar ile beraber özel televizyonların hayatımıza girmesi Turgay Yıldız’ın da geniş kitleler tarafından tanınmasına vesile oldu. Yıldız; o dönemde yapımcı olarak çalışıyordu. 1994 ila 1999 yılları arasında Flash TV’de Nargile Kahvesi başta olmak üzere Bizim Bakkal, Sabah Kahvesi, Düm Teke Tek gibi programların yapımcısı olarak faaliyet gösterdi. Buna ek olarak, yine Flash TV’de Şeytan Bunun Neresinde isimli programın sunuculuğunu yaptı.

Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan ve elini attığı her işte başarı elde eden Turgay Yıldız; Flash TV’deki yapımcılık kariyerinin ardından oyunculuğa geri döndü. 1997 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan Sonradan Görmeler isimli dizinin kadrosunda yer aldı. O dönem çok sevilen ve izlenen bu dizi; Turgay Yıldız’ın tanınmasına vesile olan yapımlar arasındaydı.

Turgay Yıldız; 2000’li yıllarda farklı kanallarda programlar sundu. Bunun yanı sıra, fırsat buldukça televizyon dizilerinde rol aldı. Başarılı isim; TRT Ankara Radyosu’ndaki faaliyetlerine de devam etti. Ayrıca, İstanbul Şehir Tiyatroları ve Ankara Devlet Tiyatroları’ndaki oyunlarda rol aldı.

Turgay Yıldız Ne Zaman Hayatını Kaybetti?

Turgay Yıldız; hayatını kaybetmeden evvel kalp spazmı geçirmişti. Bu yüzden, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hatta, Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisine yoğun bir şekilde devam ediliyordu. 56 yaşındaki Yıldız; 22 Temmuz 2021 tarihinde kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu. Ailesi; Yıldız’ın Covid-19 aşısı dolayısıyla hayatını kaybettiğine dair iddiaların doğru olmadığını dile getirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aleyna Tilki eteğini çıkardı! Aleyna Tilki Take It Or Leave It Şarkısında Sınırları Zorladı!

HIZLI YORUM YAP