Radikal İslamcı İsmailağa cemaati Kızıl Goncalar dizisi çalışanlarına saldırmaya başladı | Magazin Haberleri
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Radikal İslamcı İsmailağa cemaati Kızıl Goncalar dizisi çalışanlarına saldırmaya başladı

FOX TV’de yayınlanan ‘Kızıl Goncalar’ dizisi, cemaat ve seküler aile hayatlarını konu almasıyla dikkat çekiyor. Ancak, dizinin içeriği iktidar medyası ve İsmailağa cemaati tarafından eleştirilerek hedef haline getirildi. Son olarak bir set çalışanı, İsmailağa cemaatinin dizi hakkındaki sosyal medya paylaşımının ardından ekip arkadaşlarına yönelik saldırılar yaşandığını iddia etti.

Haber: Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisi, cemaat ve seküler aile hayatlarını ele alarak toplumsal konularda çeşitli hassasiyetlere dokunuyor. Ancak, dizinin bu içeriği iktidar medyası ve İsmailağa cemaati tarafından eleştirilerek hedef alınmasına neden oldu.

Diziye karşı tepkilerin artması üzerine bir set çalışanı, sosyal medya hesabından İsmailağa cemaatinin dizi ile ilgili paylaşımını alıntılayarak, “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” iddiasında bulundu. Saldırıların yaşandığını ifade eden set çalışanı, paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Dizinin, sağlık kurumundan ticarete kadar birçok konuda tarikatların etkisini gözler önüne sermesi, İsmailağa cemaatinin tepkisini çekmişti. Cemaat, dizinin kaldırılması için sosyal medya üzerinden çağrı yapmıştı. Dizi aynı zamanda iktidar medyası ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından da eleştirilmişti.

RTÜK de, dizi hakkında gelen şikayetleri incelemeye başlamıştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili vatandaşların şikayetlerinin titizlikle kayıt altına alındığını ve incelendiğini belirtmişti.

Gold Film ise dizinin hiçbir gerçek kurum, kuruluş veya kişiyle ilgili olmadığını vurgulayarak, toplumun farklılıklarını yansıtmayı amaçladığını açıklamıştı.

‘Kızıl Goncalar’ dizisi, toplumsal konulardaki çarpıcı temaları nedeniyle iktidar medyası ve bazı cemaatlerin eleştirilerine maruz kalmaya devam ediyor. Set çalışanının iddiaları, dizinin etkisi ve toplumsal yansımalarının ne denli derin olduğunu gösteriyor. Olayın gelişmeleri merakla bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Atilla Taş, barda karıştığı kavga sonucunda polise mukavemet gösterdiği için tutuklandı

HIZLI YORUM YAP