Kuruluş Osman Aya Nikola Kimdir, Nasıl Öldü? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,3964$% 0.08

EURO

34,8238% -0.01

STERLİN

40,6938£% 0.2

GRAM ALTIN

2.396,24%-0,01

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%-0,02

a

Kuruluş Osman Aya Nikola Kimdir, Nasıl Öldü?

Kuruluş Osman Aya Nikola Kimdir, Nasıl Öldü?; Kuruluş Osman dizisin ‘de her bölüm heyecan oluşturan karakterler arasında olan Nikola isimli kurgusal karakter tarihte kimdir sorusunu akıllara getirdi.

Aya Nikola Kimdir?

Tekfur, önemli savaşlar kazanmış son derece zeki ve savaşçı olması ile tanınır. Özel kişiler ile bağı olan Nikola bölgede olan bir çok kişiden destek almıştır, Halkından vergiler alan ve şiddetli cezaları ile bilinen Nikola’nın yaşantısı her ne kadar cesur savaşlar ile de olsa feci şekilde ölmüştür!

(İnegöl tekfuru) Aya Nikola Kuruluş Osman’da Nasıl Öldü?

Kale kuşatması sırasında ölecek isimlerden birisi tüm bölgenin kale kuşatması ve yağmalaması için bölgeye akın edecek, Ölümün ‘de ise Turgut Alp kaleyi bizzat kuşatacak ve  Nikola’ya kaçma şansı vermeyecek.

Ölüm yılı tarihi kayıtlar ‘da; 1299 olarak biliniyor, Kale kuşatması sırasında feci şekilde öldürüldü. Adına ait bir çok kilise bulunuyor, bazı kaynaklarda ise ismi aziz aya Nikola olarak geçse ‘de ikisi arasında fark olduğu tarihi kitaplarda geçmektedir. Kanyaklarda aynı zamanda Osman Beyin abisi Gündüz Bey’de kale kuşatması sırasında şehit olmuştur.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de okunan magazin dergisi

HIZLI YORUM YAP